Ana sayfa Sosyal Medya Sıradan bir aileden gelen Halit Özgür Sarı’nın kariyer hikayesi birçok gence örnek olur!

Sıradan bir aileden gelen Halit Özgür Sarı’nın kariyer hikayesi birçok gence örnek olur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Halit Özgür Sarı, son 5 yıldır gündemde olan bir oyuncu ve son dizisi Gizli Saklı’da da başrol tecrübesi yaşadı. Dizinin 8. bölümde final yapacağının ortaya çıkması hayranlarını üzerken, oyunca adına ise Sinem Ünsal ile birlikte farklı bir deneyim olduğunu söylemek gerekiyor. İlk kez komedi unsurlarının da içinde olduğu bir projede yer alan Halit Özgür Sarı, daha önce hep dram projelerinde bulunmuştu. Oyuncu adına bu yaz aylarının eğlenceli dizisi Gizli Saklı, farklı bir tecrübe oldu.

2018 yılında Diriliş Ertuğrul dizisinde Süleyman karakteri ile başladığı oyunculuk yolculuğunda Hakan Muhafız, Şampiyon ve Kırmızı Oda dizileri ile tecrübe kazanan Halit Özgür Sarı, en büyük çıkışını ise Kardeşlerim dizisindeki Kadir Eren karakteri ile yaptı.

Oyuncu, yaz başında ise Gizli Saklı dizisiyle ekranda yer almaya başladı. Ancak hikayenin kısa sürecek olması ve oyuncunun da veda mesajı paylaşarak dizinin biteceğine gönderme yapması hayranlarını üzen bir gelişmeydi. Hürriyet’ten Hakan Gence’nin youtube programının konuğu olan Halit Özgür Sarı, son beş yıllık oyunculuk macerasını anlattı.

Oyuncu, kariyeri için harika bir hikaye biriktirdiğini düşünüyor ve kendisini de merdivenleri hep yukarıya doğru tırmandığı için şanslı birisi olarak görüyor. İşte oyuncunun açıklaması:

“Benim için sonuç önemli değildir, rolün büyüğü veya küçüğü yoktur. Yaptığım şey hala aynı, yol benim için çok eğlenceliydi. Ben çok şanslı bir adam olduğumu düşünüyorum. Merdiven hep böyle böyle oldu (elini yukarıya doğru tırmanma hareketi yapıyor). Hazırlıklıyım, benim için çok keyifli oldu, çok eğlenceli oldu ve unutulmayacak bir yolculuk oldu. İleride çocuklarımı hazine bırakabileceğim harika bir kariyer hikayem var.”

Sıradan bir aileden gelen Halit Özgür Sarı'nın kariyer hikayesi birçok gence örnek olur! 7

Gaziantepli bir ailenin çocuğu olan ve bir ablası bulunan Halit Özgür Sarı, İstanbul’da dünyaya geldi ve hep de bu şehirde yaşadı. Ablasının olmasını kendisi için büyük bir şans olarak gören oyuncu, hep onun desteğini üzerinde hissettiğini söyledi.

Babası ticaret ile uğraşan ve annesi çalışmayan Halit Özgür Sarı, klasik bir Türk ailesi içinde yetiştiğini ifade etti. Oyuncu, “Sorunsuz, klasik, Türk aile yapısı içinde büyüdüm” dedi.

Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi okuyan oyuncu, çok fazla ilgisinin olmadığını ama matematiği iyi olduğu için ekonomiyi seçtiğini ama bunu kendi karakterine uyduğu için yapmadığını iade etti.

Oyuncu, üniversiteyi da yarıda bıraktı. Bunun nedeni ise oyunculuk meseliğine tutulması ve çeşitli dersler almaya başlaması oldu. İçinde hep bir ateşin yandığını ama bunun ne için olduğunu bilmediğini anlatan Halit Özgür Sarı, şöyle konuştu:

“Kendi karakterime göre bir bölüm seçerek üniversiteye gitmedim. Üniversiteyi yarıda bıraktım, oyunculuk yapabilmek için. Oyunculuk eğitimi aldım. Önceden beri vardı, içimde hep bir ateş yanıyordu. Ama ateşin neye yandığını bilmiyordum. Ben onu buldum üniversitede ve üniversiteyi yarıda bıraktım, hiç düşünmeden.”

Oyunculuğu seçerken amacının hiçbir zaman şöhret olmadığının altını çizen Halit Özgür Sarı, şöhretin kendisi için bir sonuç da olmadığını ve tanınan birisi olmanın da kendisi için önemli olmadığının altını çizdi. Ne yaparsa yapsın iyi yapmak istediğini de belirten oyuncu, mesleğini en iyi şekilde sergilemeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.