Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Survivor Semih, Perihan Mağden’i affetmedi! Ünlü yazar ceza alacak mı?

Survivor Semih, Perihan Mağden’i affetmedi! Ünlü yazar ceza alacak mı?

tarafından ker_def

Survivor Semih uzlaşma teklifini kabul etmedi!
‘Survivor 2016’ yarışmasının en çok konuşulan isimlerinden Semih Öztürk, geçtiğimiz aylarda yazar Perihan Mağden’in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Mağden’in üç yıla kadar hapsi isteniyor.

‘Ütopya’ ve ‘Survivor’ yarışmalarıyla ünlenen Semih Öztürk, kendisine yazdığı yazıyla alenen hakaret ettiğini iddia ettiği yazar Perihan Mağden’i şikayet etti. Mağden hakkında dava açıldı ve üç yıla kadar hapsi isteniyor.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; olay, geçtiğimiz aylarda meydana geldi. Savcılığa başvuran Semih Öztürk, kapatılan Nokta Dergisi’nin yazarı Perihan Mağden’in kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Öztürk dilekçesinde, Mağden’in sevgisiz ve saygısızca olan tutumunu dile getirerek kendisini kamuoyu yoluyla küçük düşürdüğünü, çirkin söylemlerle kendisine iftira attığını, toplumda itibarı olan biri olarak maddi zarar gördüğünü kaydetti. Öztürk’ün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Perihan Mağden’in ifadesine başvuruldu.

Geçtiğimiz günlerde adliyeye gelerek ifade veren Mağden, “OHAL kapsamında kapatılan Nokta Dergisi’nde yazardım. Öztürk’ü ‘Survivor’ isimli programı nedeniyle tanıyorum. Sıra dışı bir yarışmacı. Bu yüzden onu eleştirdim. Evet, eleştirilerim ağır, şoke edici ve incitici ama bu bir suç değil” diyerek kendini savundu.

Savcılık, soruşturma kapsamında dosyayı Uzlaştırma Büro’ya gönderdi. Öztürk’e götürülen uzlaşma teklifi reddedilince, Mağden hakkında alenen hakaret suçu kapsamında üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.