Ana sayfa Dizi Haberleri Tam 2 gün sürdü! Hiç izlemediyseniz bile Uyanış Büyük Selçuklu’yu sırf bu sahne için izlemelisiniz!

Tam 2 gün sürdü! Hiç izlemediyseniz bile Uyanış Büyük Selçuklu’yu sırf bu sahne için izlemelisiniz!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Buğra Gülsoy’un başrolünde oynadığı ve TRT1’de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, kadrosu, hikayesinin yanı sıra kostümleri, savaş sahneleri, büyük emek gerektiren zorlu koşullardaki çekimleriyle de gündemde. Büyük Selçuklu İmparatorluğu’ndaki taht kavgalarının anlatıldığı dizinin yeni bölümünde ise, dizi tarihimiz için önemli bir sahne yer alacak.

Dönem dizisi olarak dikkatleri çeken bir yapım olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin bu hafta ekrana gelecek olan yeni bölümündeki savaş sahnesi, çekim teknikleriyle izleyiciye görsel bir şölen yaşatacak.

Adeta Hollywood filmlerindeki aksiyon ve dövüş sahnelerini aratmayacak olan bir kurgu ve çekim tekniği ile titizlikle süren bir çalışma yapıldı.

Dizide Sultan Melikşah’ı oynayan Buğra Gülsoy’un saatlerce süren makyajı, kıyafetiyle ilgili hazırlıklarla birlikte meşakkatli bir süreç yaşandı. Başrolün 4 saatte hazırlandığı dizi için günler öncesinden de hazırlıklar yapıldı.

Tam 2 gün sürdü! Hiç izlemediyseniz bile Uyanış Büyük Selçuklu'yu sırf bu sahne için izlemelisiniz! 8

Çalışmaların iki gün boyunca devam ettiği dizinin kamera arkası ve kamera önü çalışmaları büyük bir dikkatle ve teknik ekibin de özverili çalışmaları ile yapıldı.

Dizide belki 5 dakika sürecek bir sahne için yüzlerce kişi saatlerce, iki gün boyunca ter döktü ve ortaya tam bir görsel şölen çıktı.

Tam 2 gün sürdü! Hiç izlemediyseniz bile Uyanış Büyük Selçuklu'yu sırf bu sahne için izlemelisiniz! 9

Dizinin bu akşam yayınlanacak olan 14. bölümündeki savaş sahnesinde, 50 dublör ve 150 figüran yer aldı.

Sultan Melikşah, Kamaç (Egemen Yavuz) ve Selçuklu askerleri, ezeli düşmanları Bizanslılar ile karşı karşıya geliyor.

Oyunculara özel savaş makyajının yapıldığı, çamur ve toz içinde zorlu anların yaşandığı uzun süren sahnenin çekimlerini dizinin yapımcısı, genel yönetmeni ve de senaristlerinden Emre Konuk da takip etti.

Büyük Selçuklu devletinin en çetin savaşlarından birisinin sahneleneceği 14 bölümdeki o sahneyi 3. fragmanda da görebilirsiniz…