Ana sayfa Dizi Haberleri Tolgahan Sayışman’ın Elveda Rumeli döneminde kurduğu hayal, Barbaros Hayreddin dizisiyle gerçekleşti!

Tolgahan Sayışman’ın Elveda Rumeli döneminde kurduğu hayal, Barbaros Hayreddin dizisiyle gerçekleşti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı isimli dizinin ilk bölümü yayınlandı. Dizinin ilk bölüm reytingleri çok iyi gelmemiş olsa da hikayenin sonraki bölümlerde daha iyi sonuçlar alma ihtimali yüksek gözüküyor. Tolgahan Sayışman da yeni dizide ünlü Türk denizcisi Barbaros Hayreddin Paşa karakteri ile hayranlarının karşısına çıkmış oldu.

Dizinin yayıncısı TRT1’e konuşan Tolgahan Sayışman, projeyi neden kabul ettiğini de açıkladı. Oyuncu, 20 Eylül 2007 ile 19 Ekim 2009 yılları arasında 83 bölüm yayınlanan Elveda Rumeli dizisi günlerinden bahseddi. O dönemde Makedonya’da dizi çekimleri yaptıkları sırada bir kitapçıya girdiğini anlatan Tolgahan Sayışman, en çok canlandırmak istediği iki karakterin kitabını aldığını söyledi.

Tolgahan Sayışman'ın Elveda Rumeli döneminde kurduğu hayal, Barbaros Hayreddin dizisiyle gerçekleşti! 8

Sayışman’ın aldığı kitaplardan birisi de Barbaros Hayreddin Paşa’nın hikayesiydi. Sayışman, bu konuda şu sözleri söyledi: “Bir aktör için Barbaros Hayreddin Paşa gibi bir karakteri canlandırmak büyük bir şans, bir fırsat. 2007 yılında Elveda Rumeli dizisini çekerken Makedonya’ya gittiğim zaman bir kitap evine girmiştim. İleriki yıllarda canlandırmak istediğim 2 tarihi karakterin kitabını aldım. Onlardan bir tanesi Barbaros Hayreddin Paşa idi. Şimdi nasip oldu, bu teklif geldi. Ben de hayallerime kavuştum, o yüzden çok mutluyum.”

Barbaros Hayreddin Paşa’nın Osmanlı İmparatorluğu’nun 25. Kaptan-ı Derya’sı olmasına rağmen akla gelen ilk isim olduğuna vurgu yapan oyuncu, birçok Avrupalı tarihçiye göre de onun döneminde Akdeniz’in bir Türk gölü haline geldiğini ifade etti.

Tolgahan Sayışman'ın Elveda Rumeli döneminde kurduğu hayal, Barbaros Hayreddin dizisiyle gerçekleşti! 9

Tolgahan Sayışman, “Biz de Barbaros Hayreddin Paşa’nın Kaptan-ı Deryalığa uzanan hikayesinde biraz daha eğlenceli, macera dolu hikayesini insanlara aktarmaya çalışacağız” diye konuştu.

Dizinin çekimlerindeki ilk gün çok heyecanlandığını anlatan oyuncu, kostümü giydikten sonra ilk sahneye çıktığı zaman elinin ayağına dolaştığını, bir anda bildiği her şeyi unuttuğunu ifade etti.

Aksiyon sahnelerinin de zor geçtiğini anlatan Sayışman, bu sahnelerden büyük keyif aldığını da sözlerine ekledi.