Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizilerinin Güney Kore çıkarması! Aziz, Destan ve Mahkum büyük ödül için yarışıyor!

Türk dizilerinin Güney Kore çıkarması! Aziz, Destan ve Mahkum büyük ödül için yarışıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri tüm dünyayı etkisi altına alınmış durumda. Onlarca dizimiz Güney Amerika’dan Güney Doğu Asya’ya kadar birçok ülkede yayınlanmaya devam ediyor. Son zamanların dikkat çekici üç dizisi Aziz, Destan ve Mahkum da Güney Kore’de düzenlenen bir yarışmada en iyi olmak için mücadele ediyor.

Güney Kore de Türkiye kadar dizi sektöründe büyü başarı elde etmiş bir ülke. Güney Kore tarafından çekilen birçok dizi Türkiye’ye uyarlandı. Çok uzaklardaki bu ülke dizilerle ilgili bir yarışma gerçekleştiriyor. Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde Aziz, Destan ve Mahkum “En İyi Dizi” kategorisinde yarışıyor.

Hercai dizisiyle büyük bir çıkış yapan, ardında Destan’la oyunculuktaki yeteneğini kanıtlayan Ebru Şahin de bu yarışmanın finalistleri arasında. Başarılı oyuncu Destan’daki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde rakiplerine karşı mücadele veriyor.

Türk dizilerinin Güney Kore çıkarması! Aziz, Destan ve Mahkum büyük ödül için yarışıyor! 7

Show TV’de ekrana gelen Aziz dizisinin başrollerinde Murat Yıldırım ve Simay Barlas yer alıyor. İlk sezonunu ortalama reyting puanlarıyla kapatan dizinin ikinci sezonda daha iyi puanlar alması bekleniyor. Bu amaçla önemli bir değişikliğe gidildi. İlk sezonu Eda Tezcan tarafından yazılan dizinin senaryosu ikinci sezonda usta senarist Eylem Canpolat tarafından kaleme alınacak.

Geçen kış sezonuna çok hızlı bir giriş yapan ancak daha sonra reytingleri düşen Destan dizisinin de önümüzdeki sezon final yapacağı iddia ediliyor. İddiayla ilgili ne doğrulayan ne de yalanlayan resmi bir açıklama yapılmadı. Reytingleri çok da kötü olmayan bir diziyle ilgili neden final kararı verildiği anlaşılamazken dizinin sezon başında ekrana gelecek tek bölümle veda edeceği belirtiliyor.

Başrollerini Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun paylaştığı Mahkum da bir Güney Kore uyarlaması. Dizi sezona çok hızlı giriş yaptı ancak sona doğru reytinglerde düşüş yaşadı. Dolayısıyla dizinin senaristlerinin ikinci sezon reytingleri ayağa kaldırmak için çok sıkı çalışması gerekiyor.