Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler büyük risk aldı ama başardı, 8. Gün için ise şans yok!

Ufak Tefek Cinayetler büyük risk aldı ama başardı, 8. Gün için ise şans yok!

tarafından ker_def

Fi ve Masum dizileri internet ortamında çok sevildi ve çok konuşuldu. Ancak Show TV’nin ekrana getirdiği Fi televizyon ortamında aradığı başarıyı bulamadı. Aynı şekilde Ufak Tefek Cinayetler de riskli bir projeydi, fakat tuttu. 8. Gün dizisi de sosyal medyada çok beğenildi, ama reytinglerde yok.

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, internette giden dizilerin televizyonda hüsrana uğramasını köşesine taşıdı:

İnternet başarısı başka, televizyon başka

Sürekli yazıp çizdiğimiz bir şey bu… Bizde yabancı dizi gibi hikayeler çok yüksek reyting almıyor. İnternette yayınlansa çok beğenilir, sosyal medyada konuşulur ama reytinglerde mutlu etmiyor. ‘Ufak Tefek Cinayetler’ bu durumun istisnası…

Bence ATV ‘8. Gün’ dizisi de aynı sebeple, istenen reytingi almadı ve muhtemelen kısa zamanda yayından kalkacak. İnternet mecrasına daha uygun bir işti. Yine ‘Fi’, PuhuTV’de yayınlandığında çok konuşuldu ve sevildi. İnternet dizilerine umut oldu ama televizyonda ekrana gelince, reytingi çakıldı. Vazgeçmeli mi? Bence vazgeçmemeli… Böyle işler denedikçe belki seyircimizi de alıştıracağız. Sorun şu, denemeye fırsat yok. Çünkü üç bölüm iyi reyting almayınca, kaldıralım mantığı var. Örneğin ‘Fi’ ya da ‘Masum’ internet değil de önce televizyonda yayınlansa büyük ihtimalle erken final yapacaktı. Sektörü korkak hale getiren bu… Ama bu ortamda risk almayı göze alan da başarılı sonuçlar elde edebilir. ‘Ufak Tefek Cinayetler’ riskliydi ama başarılı oldu. Umarım risk alanlar karşılığını bulur ve biz de farklı diziler izleyebiliriz.