Ana sayfa Dizi Haberleri Eve Dönüş 1. bölümüyle olay yarattı

Eve Dönüş 1. bölümüyle olay yarattı

tarafından ker_def

Eve Dönüş Dizisi Nasıl Ders Konusu Oldu?

“Eve Dönüş” dizisinden ilham aldı, dizinin ilk bölümünü ders konusu yaptı.

Kadınların özgüvenini yerine getirmek ve içlerinde var olan gücü ortaya çıkarabilmelerini sağlayabilmek için, “Ülkemde Kadın Olmak” adlı projeyi hazırlayan Ali Başar, Eve Dönüş dizisindeki kadının gücünü, ev hanımlarına anlatıyor.

Eve dönüş adlı diziye konuk oyuncu olarak katılan başarılı oyuncu Ali Başar, ev hanımlarına verdiği oyunculuk derslerinde yoğun talep üzerine Eve Dönüş’ü ders programına alarak anlattı.

Ülkemizdeki kadınların ezildiğini ve bu yüzden birçok kadının özgüvensiz olduğunu söyleyen Başar, “Kadınlar üstün varlıklardır. Erkeklerden bile daha zekiler. Bunu fark etmeleri gerekiyor. Fakat devamlı baskılarla susturulmuşlar. Kadınlar kendi haklarını savunmalarıyla ilgili olarak söylemsel olarak bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Eve Dönüş dizisi ise bize bunun bir gerçeğini sundu. Şu anda kadınların hepsi “Eve Dönüş” dizisinden bahsediyor. Eve Dönüş dizisinde, kendine özgüveni yüksek olan kadının değişimi ise buna en güzel örnek oldu. Ben de verdiğim psikodrama derslerinde ev hanımlarına diziden örnekler anlatıyorum. Amaç, kadınların güçlü ve dirayetli olabilmelerini sağlayabilmek,” diyerek düşüncelerini dile getirdi.