Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yağmur Tanrısevsin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yağmur Tanrısevsin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yağmur Tanrısevsin, 24 Ağustos 1990 tarihinde Mersin’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Yağmur Tanrısevsin
Doğum Tarihi: 24 Ağustos 1990
Doğum Yeri: Mersin
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Deniz Tanrısevsin
Kardeşleri: Pınar Tanrısevsin
Instagram: https://www.instagram.com/yagmurtanrisevsin/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Yağmur Tanrısevsin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesindeki herkes ticaretle ilgileniyor. Bir ablası var. “Babam erkek çocuk özlemi duyuyormuş. Ailem de beni erkek çocuk olarak beklemiş. Bu yüzden herhalde ‘Erkek gibi kız’ dedikleri bir duruşum oldu. Güçlüyümdür, bu da beni biraz maskülen yaptı.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. İlkokul üçüncü sınıftayken bir tiyatroda başrolde oynayıp çok olumlu tepkiler alınca oyunculuk konusunda da kendine güveni geldi. “Bu arada çocukluktan beri resim de yapıyorum, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okudum ama resmi hiç meslek olarak düşünmedim.”

Eğitim hayatı: Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Betül Algan Atay, Bahar Kerimoğlu, Meltem Cumbul, Ümit Çırak gibi önemli isimlerden oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Üniversiteye başladıktan sonra oyunculuk dersleri alabileceği yerleri araştırdı, birçok yerde eğitimler aldı. “Tümay Özokur’la tanışmam hayatımın dönüm noktası oldu; kendisi benimle çalışmak istediğini söyledi. Beni iyi yönlendireceğini düşündüğüm için çok mutlu oldum. ‘Adını Feriha Koydum’ ilk dizim oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Adını Feriha Koydum’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güneşi Beklerken’ dizisinde canlandırdığı ‘Melis’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Güçlü, idealist, hırslı, adil.

Sosyal: Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok seviyor. Neredeyse tüm boş vakitlerini farklı yerleri gezerek değerlendirmeye çalışıyor. “Gittiğim yerler, gezdiğim ülkeler, tanıştığım insanlar hatta yediğim yemekler bile bana bir şeyler katıyor. Aslında benim ilgim hep yeni şeyler keşfetmek yönünde. Biraz meraklıyım herhalde. Dünya çok büyük, yaşadığım yerle sınırlı kalmak istemiyorum.”

Düşünce yapısı: Hırslı bir insan. Hedeflerini kafaya takıyor. Doğrularını gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor. “Bağımsız ve özgür bir ruhum var ama kimsenin hakkını yemem ve haksızlık yapmam.”

İlk sinema filmi: Erşen Denk / The Tragedy

Aşka bakışı: “Aşk her zaman önemli. Çünkü insanın yanında her şeyi paylaşabildiği birinin olması hayatı çok daha kolaylaştırıyor ve keyifli kılıyor. Ben zor ilişki yaşayan ve seçici biriyim. Hep uzun süreli ilişkilerim oldu. İlişkilerde benim önceliğim arkadaş olabilmeyi de başarmak. Zaten ilişkilerim hep arkadaşlıkla başlıyor. Sonra aşka dönüşüyor.”

Hayata bakışı: Tasarım yapabilmenin insanı ayrıcalıklı kılan bir yetenek olduğunu düşünüyor. Oyunculuk ise hayran olduğu ayrı bir sanat. Oyunculuk yapabildiği için kendisini çok şanslı hissediyor. “Öğrenciliğe adım atarken neyin hayalini kurduysam şu an gerçeğini yaşıyorum. Bundan sonrasını da akışına bıraktım, kendimi huzurlu hissedebildiğim şeylerle meşgul oluyorum. Bunlar; resim çizmek, heykel yaparken çamurla uğraşmak, müzik dinlemek, yazın kumsalda sabahlayıp dalga sesleriyle gün doğumunu izlemek favori aktivitelerim.”

Yağmur Tanrısevsin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu herhangi bir işten farklı görmüyor. Tanınıyor olmayı çok büyütmüyor, şöhreti iyi yönettiğini düşünüyor. “Birkaç dizide rol alıp hemen farklı davranacak, havalara girecek biri değilim. Ben Yağmur’um, normal hayatımda da Yağmur olarak dolaşıyorum. Oynadığım karakterler meşhur oluyor, ben değil. Ama mesleğimi severek yapıyorum. Hep de en iyisini yapmak için çalışıyorum. Henüz 20’li yaşlarımdayım. Şu ana kadar başarılı projelerde yer aldım. Doğru işleri seçerek ilerlemek ve en iyisini yapmak istiyorum.  Şöhrete ulaştıktan sonra da eskiden olduğunuz kişi olmayı başarırsanız herhangi bir şeyi korumaya ihtiyacınız kalmıyor. Oyuncu olmadan önceki sade ve sakin hayatımı yaşamaya çalışıyorum.”

Kariyer planı: En çok dikkat ettiği konu, kariyerinde yanlış adım atmamak. Bu yüzden menajeri Tümay Özokur ve ekip arkadaşlarıyla beraber proje seçimi konusunda titiz davranıyor. “Farklı türde sinema filmlerinde de rol almak istiyorum, yolun çok başındayım. Beni geliştirecek her role ve yönetmene ihtiyacım var. Oyunculuğu beslemek zorundayım. Durmak yok, öğrenmek, gözlemlemek, biriktirmek kısacası bana değer katacak her ne varsa almaya açığım. Oyunculukta kendimi buldum, bir daha bırakmaya niyetim yok.”

Gelecek Hayali: İlerleyen yıllarda sanat filmlerinde oynamak, kendini oyuncu olarak iyi bir şekilde ifade etmek istiyor. Seramik ve tasarımla ilgili hayalleri de var. “Evimin bir köşesini atölye olarak ayırdım. Şimdi işaret diliyle ilgili efsane isimlerden el kalıpları alıyorum. İlk isim Ara Güler oldu. Yakında bu çalışmalardan ‘Anlaşılmak Düştür’ isimli bir sergi açmak istiyorum. Amacım sağır ve dilsizleri mutlu etmek ve farkındalık yaratmaya çalışmak. 20 yıl sonra mesleki açıdan nerede ve hangi durumda olurum bilmiyorum. Ama yapabildiğimin en iyisini yapmak, sürekli öğrenmek ve gelişmek istiyorum. 30 yıl sonrası içinse ilk arzum mutlu ve huzurlu bir insan olmak olur.”

Rol modeli: Mesleğinde belli yerlere gelmiş ve başarılı olmuş herkesten örnek alacak bir şeyler buluyor.  “Her başarı hikayesi de başarısızlık da derslerle dolu. Bunları görmek gerekiyor diye düşünüyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Haluk Bilginer ile birlikte rol alma hayalini gerçekleştirdi. “Türkiye sınırları içinde Haluk Bilginer ile oynamak en büyük hayalimdi. ‘Güneşi Beklerken’den hemen sonra Kaçak’ta kendisiyle baba-kız oynayacağımı öğrendiğimde havalara uçmuştum. Bunun dışında Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan filmlerindeki atmosferlerin, karakterlerin ve sanat yönetmenliğinin büyük hayranıyım. Umarım bir gün kendileriyle çalışma imkânım olur.”

Hobisi: Eğitimini aldığı seramik ve çocukluğundan beri kendini en doğru ifade ettiğini düşündüğü resim vazgeçemeyeceği kendini ifade etme biçimleri.

Modayı takip eder mi? Öncelikle kendini hür, güzel ve rahat hissetmeli. İlla moda diye kendine yakışmayan bir ürünü kullanmayı sevmiyor. Stilini dinamik, doğal ve canlı olarak tanımlıyor. “Spor tarzı çok severim. Bere hoşuma gider. Tabii her zaman doğallık, doğallık, doğallık! Doğal olmayı seven bir genç kızım.”

Formunu nasıl koruyor? Güzel görünmek yaptığı işin bir parçası olduğundan, güzel görünmeye önem veriyor fakat estetik kaygıları yok. “Her zaman doğal olmaktan yanayım. Doğal beslenmeye ve bakımlarımı doğal ürünlerle yapmaya gayret ediyorum. Bol su içmeye ve sporu aksatmamaya özen gösteriyorum. Klişe gibi gelecek ama iyi görünmenin temel kuralları bunlar. Bunları yaptıktan sonra da bir endişem yok açıkçası.”

Yağmur Tanrısevsin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Neye para harcar?  Alışverişlerini daha çok internetten yapıyor. “İnternet insanın hayatını kolaylaştırıyor, hele de böyle yoğun bir koşturmacanın içindeyken. Ama seyahat etmek için gittiğim ülkelerde vintage ve ikinci el mağazalarına uğramayı da çok seviyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017 – İki Yalancı /Duygu
2015 – Mayıs Kraliçesi /Nehir
2015 – Bana Baba Dedi /Didem
2014/2015- Kaçak /Tülay
2013/2014 – Güneşi Beklerken / Melis
2011/2013 – Pis Yedili /Müge
2011 – Kalbim Seni Seçti
2012 – Adını Feriha Koydum /Ece

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Baba Parası / Tülin

2016 – Yok Artık 2 / Damla

2015 – Katran /Jennifer

2015 – Geniş Aile Yapıştır / Çağla

2013 – Aşk Ağlatır

2013 – The Tragedy

ÖDÜLLERİ

2014-5.Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri / En İyi Gençlik Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu / Güneşi Beklerken-Melis