Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma’nın Ender’i Şevval Sam hakkındaki hastalık gerçeği!

Yasak Elma’nın Ender’i Şevval Sam hakkındaki hastalık gerçeği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Şevval Sam, Yasak Elma dizisinin 3. sezonunda Ender karakteri ile ekranda olmaya devam ediyor.

Ünlü oyuncu, başarılı performansı ile takdir toplamakta… Dizinin sürükleyici isimlerinden olan Şevval Sam, özel hayatında ise 2 yıldır bir hastalık ile mücadele halinde.

İmmünoterapi tedavisi görmekte olan oyuncunun hastalığı hakkında yeni bir detay ortaya çıktı.

Kronik ürtiker bulunan oyuncu, bu sorununun bir türlü geçmemesinden şikayetçiydi…

blank

Sam, artık bu sorunlardan büyük oranda kurtulduğunu belirtiyor.

“Büyük bir sorunum yok” diye konuşan Sam, tedavi gördüğünü ve bazı besinlere karşı da alerjisinin olduğunun belirlendiğini anlattı.

Ünlü oyuncu, “Bir diyet programı hazırladık. Şu an kendimi hastalıktan kurtardım gibi…” açıklamasıyla da hayranlarına müjde verdi.

Birçok şeyi yemesi yasaklanan Şevval Sam, gluten alerjisinden dolayı ekmek yemiyor.

blank

Süt ve süt ürünleri, et ve tavuk yasak.Nadiren balık yemesine izin verilmekte.

Sebze ve bakliyat ağırlıklı beslenmek zorunda.

Kaju peyniri yapıyor. Aynı zamanda vitaminler de almakta.

Immünoterapi Nedir?

Immünoterapi, alerjiye sebep olan esas nedenleri ortadan kaldırmayı hedefler ve hastalığın doğal seyrini değiştirir. Immünoterapinin çalışma prensibi, hastaya belirli bir alerjenden belirli aralıklarda vererek, vücudun bu alerjene karşı bağışıklık tepkisini tetikleyip sonunda hastanın bu alerjene karşı immünotolerans oluşturmasını sağlamaya dayanır. İmmünotolerans, alerjene maruz kalma durumunda ortaya çıkan semptomların azalması ya da ortadan kalkması anlamına gelir. Bu tarz bir hastalık modifikasyonu, yalnızca alerji immünoterapisi ile gerçekleştirilebilir.