Ana sayfa TV Programları Yemekteyiz programında özlenen ve beklenen işte bu!

Yemekteyiz programında özlenen ve beklenen işte bu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
tv8 ekranlarında Onur Büyüktopçu’nun sunduğu Yemekteyiz programı, çoğu zaman yemeklerden çıkıp kişisel eleştirilere dönen bir hal almıştı.

Kendisine yüksek puanlar gelsin diye strateji yapıp herkese 1 vereninden, yemeği beğense bile yerden yere vuranlara, programı yemek programından çıkarıp şova döndüren yarışmacılara kadar olmadık durumlar ekrana geldi.

Kimi zaman eleştirilerin odağına oturan yarışmacılarıyla Yemekteyiz programı, yaşanan bu tartışmaların gölgesinde kaldı.

Ancak bu hafta, nadir haftalardan biri olmaya aday gibi görünüyor!

Geçtiğimiz hafta daha önce Yemekteyiz’e katılan aşçılar yarışmış ama yine tartışmalar yaşanmış, eleştiriler, kişisel söylemler havada uçuşmuştu.

Best Of’un yeni haftasında bu kez daha önce Yemekteyiz’e katılan ama sonrasında MasterChef’te yarışan 5 yarışmacı yeniden Yemekteyiz’le ekranlara geliyor.

Programın ilk günü nispeten daha sakin geçse de ikinci günü zaman zaman eleştiriler çoğalınca sesler yükseldi.

Ancak önceki haftalara bakarak yarışmacıların çoğunlukla bilgileri, öğrendikleri ve deneyimlerinden yola çıkarak, yemeklere daha profesyonelce yorumlar yapmaları, tecrübelerini sunmalarına şahit oluyor izleyici.

Hem değişik lezzetleri öğrenme imkanı bulan izleyici, aynı zamanda seviyeli tartışmalarla da programın hep beklenen ve özlenen anlarına şahit oluyor.

Bugünün yarışmacısı Tuğba Sökesoğlu idi. Yarışmacıya ve ekran başındakilere küçük bir sürpriz de yapıldı ve Sökesoğlu’nun mutfakta yemek hazırladığı bölüme MasterChef’in ünlü şefi Hazer Amani de konuk oldu.

Yemekteyiz programında özlenen ve beklenen işte bu! 8

Yarışmacılar, balık ağırlıklı menüyü zaman zaman sert eleştirdiler ve olması gerekeni söyleyip ‘olmamış’ yorumlarını da yaptılar.

Tuğba Hanım bazen katılıp bazen katılmadığı bu eleştiriler karşısında gerilse de misafirperverliğinden ödün vermemek için uğraştı.

Hatta tartışmaların arttığı anlarda bile yapılan bir espri, masayı bir anda gergin havadan çıkarmayı başardı.

Haftanın sözünü esirgemeyen ama esprili söylemleriyle de dikkat çeken ismi Mehmet Sur, Tuğba Hanım’ın yemeklerini kıyasıya eleştirse de kimi zaman diğer yarışmacıları güldürdü.

Yemekteyiz programında özlenen ve beklenen işte bu! 9

Uzun süredir kişisel hesaplaşmalara dönen yarışmanın, bu kez yemekler üzerinden eleştiri ve tartışmalarla ekrana gelmesi de özlenen bir durumdu.

Geçtiğimiz haftalardaki olmadık tartışmalardan çok bunalan Onur Büyüktopçu da yeni haftanın daha sakin geçmesinden hayli mutlu görünüyor…

İşte 25 – 29 Mart haftasında yarışan o isimler:

İlk gün yarışmacısı Esra Aydoğdu. 49 yaşında işletmeci. Daha önce katıldığı Yemekteyiz’de birinci olurken, MasterChef’te de baskın kişiliği ve yemekleriyle konuşulmuştu.

İkinci gün yarışmacısı Tuğçe Sökesoğlu. İşletme sahibi olan Sökesoğlu, daha önce Yemekteyiz’e katıldığında 2. olmuştu. MasterChef’te sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Tuğçe Hanım, elendikten sonra dünyanın pek çok yerinden aşçılık teklifleri almış.

Üçüncü gün yarışmacısı Meltem Alan Taşbaş. 3,5 yıllık evli ve bir çocuk annesi. Pek çok restaurantta çalışan Meltem Hanım, anne olunca mesleğine ara vermiş. Yemekteyiz’de daha önce 3. olan Meltem Hanım, MasterChef’te de ilginç karakteri ve yemek konusundaki yeteneğiyle de en çok konuşulan yarışmacılardan birisi olup yarı finale kadar çıkmıştı.

Dördüncü gün yarışmacısı Mehmet Sur. Aşçı ve aynı zamanda işletme sahibi olan Sur, 12 yıllık evli ve 3 çocuk babası. Aslen Diyarbakırlı olan Mehmet Bey, daha önce Yemekteyiz’e katıldığında birinci olmuştu. Masterchef’te de çok konuşulmuştu.

Beşinci gün yarışmacısı Ercan Uçar. Evli ve 2 çocuk babası olan Uçar, uzun yıllar yeme içme sektöründe operasyon müdürü olarak çalışmış. Daha önce Yemekteyiz’de 1. olmuştu. MasterChef’te de kendine has kişiliği nedeniyle çok konuşulan isimlerden birisiydi.