Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni diziler patır patır dökülüyor! Bu hüsranın arkasında büyük bir sorun yatıyor

Yeni diziler patır patır dökülüyor! Bu hüsranın arkasında büyük bir sorun yatıyor

tarafından ker_def

Yeni diziler patır patır dökülüyor! Bu hüsranın arkasında büyük bir sorun yatıyor 7

Senaristlerin kurbanına dönüşen ‘Siyah Beyaz Aşk’ın yeni sezon şansının göz göre göre sıfırlandığı ekranda bunların ötesinde diğer yapımlara baktığımızdaysa… İlk sezonun içerik elementlerini ters yüz ederek başlattığı ikinci sezonunda gereken heyecanı yaratamayan ve monotonlukla gelişen bir tempoya bürünen ‘Vatanım Sensin’in düşük performansı göze çarpmakta. Bu düşüklük son haftalarda iyice gün yüzüne çıktı ve finalin eli kulağında.

Sürpriz görünmekle birlikte kaçınılmaz olan final kararlarının alındığı dizi gündeminde bir diğer veda, sonu baştan belli olan yapım ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’nden… Dizi ekrana çıkmadan yaşayacağı gerçekleri enine boyuna incelemiş ve başarısızlık riskinin büyüklüğünden bahsetmiştik. Nasıl ki, tespitimizde yanılmadığımızı daha ilk bölümden gördük. Kenan İmirzalıoğlu’nun iki yıllık aradan sonra ekranlara dönmesini sağlayan ve ‘Dünya çapında bir prodüksiyon’ iddiasıyla sunulan ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’ dizisi de altıncı bölümle finale gidiyor.

‘Sen Anlat Karadeniz’in ve ‘Avlu’nun başarıyla kafa tuttuğu, ‘Yasak Elma’nın klişeliği kendi tadıyla aşıp rayına oturduğu, ‘İnsanlık Suçu’nun ve ‘Jet Sosyete’nin süreç içinde devam konusunun sallantıda olduğu yeni dizi tablosunun final hüsranlarına bir katkı da Show’dan… Pazar gecesine değişim getirmesi umuduyla baktığımız ‘Tehlikeli Karım’ dizisinin durumu tam bir bilinmezlik. Uyarlama senaryosunun ve oyunculuğunun başarısına rağmen ne hikmetse izleyicide beklenen etkiyi yaratamadığından noktalanıyor. Yanı sıra gizemli görünen içeriğiyle ATV’de farklı bir tat sunmak için kolları sıvayan ama gerek senaryosunun gerekse temposunun aksaklıklarından ötürü dişli rakipleri karşısında eli boş kalan ‘8. Gün’ de finalliklerden. ‘Servet’ de buram buram final kokmakta!

Anlayacağınız bu sezon da pek çok yapım büyük beklentilerle çıktıkları yolculuklarını birkaç adımda sonlandırmak zorunda kaldılar. Üstelik bünyelerinde barındırdıkları ünlü isimlere rağmen yaşadılar böylesi hüsranları. Birbirleriyle yarışırcasına yeni dizi çıkartan kanallar aynı hızda geri çektiler, istedikleri reytingi kendilerine sağlayamayan işleri. Sezonun final hüsranları yaşanırken kanalından yapımcısına, izleyicisinden oyuncusuna hayal kırıklıkları diz boyu tabii… Peki, bu hayal kırıklıkları sürpriz miydi bizler için?

(analizin devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)