Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yeşim Ceren Bozoğlu, 29 Temmuz 1974  tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen ve aynı zamanda seslendirme sanatçısı.

Adı: Yeşim Ceren Bozoğlu
Doğum Tarihi: 29 Temmuz 1974
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.61 m.
Kilosu:  58 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Günseli Yetkin Bozoğlu
Babası: Kadir Atilla Bozoğlu
Instagram: https://www.instagram.com/yesimcerenbozogluu/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Macaristan kökenli,  Ailesi sanayici. “İstanbul’daki aile evimiz Nişantaşı’ndaydı. Nişantaşı, Bebek, Bağdat Caddesi’nde ikâmet ettiler daha çok. Ben İzmir’de okulu bitirip İstanbul’a geldiğimde kendi paramı kendim kazanacağım diye ağır bir iddiam vardı. Bizim ailede var bu, hem idealist hem onuruna, gururuna düşkün tipleriz. Babama, ‘Kağıthane’de ev tuttum’ dediğimde bıyık altından gülmüştü. ‘Kaç ay dayanır acaba?’ diye ama altı sene orada oturdum.

Çocukluk yılları: Çocukken çok taklit yapardı, özellikle aile büyüklerini taklit eder etrafındakileri güldürürdü. Babası ilk başlarda oyunculuk okumasına karşı çıktı. “Çocukken tam bir çirkin ördektim. Saçlar da kazılıydı. Kibritçi kızla, çirkin ördek masalının karışımı bir halim vardı. Ama çok taklit yapardım. Aile büyüklerinin taklitlerini yapardım. Bağdat Caddesi’ndeyken karşı apartmanın kapıcısının kızıyla kıyafetlerimizi değiştirirdik. Ben 7 yaşında başladım kitap okumaya. Kemalettin Tuğcu’lar okuyordum sürekli, böğürerek ağlıyordum okuyup okuyup, o karakterleri oynuyordum. Maddi durumumuz iyiydi ama şımartılmadık, çocukluğumun bir kısmı da sanayi sitesinde geçti, babamın atölyesi vardı orada. O sanayi mahallesinin is kokusu, beraber yer sofrasında tarhana içmeler hâlâ aklımda. Sekiz yaşımda ilk yaz tatilimde abimlerle fabrikamızın tuvaletlerini temizlemişliğim var. İlginç bir aile deneyimiydi bizimkisi. Bir yandan Nişantaşı yüksek sosyetesi, ailede bir sürü siyasetçi filan. Bir tarafta Atilla Bozoğlu ile beraber kaynak atıp, gecekondular.  Babam başlarda ‘Ben kızımı kötü kadın mektebine göndermem.’ diyecek kadar sertti. Ağabeyim dramatik yazarlık bölümünü kazanmasaydı, ben okula sınavı kazansam da gönderilmeyecektim. Toplumdaki marjinal, bohem oyuncu algısı yüzünden. Babama ‘Hiçbir zaman başını yere eğmem’ diye söz verdim. Başardım da çok şükür.”

Eğitim hayatı:  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: İzmir’de oyunculuk okurken depresyona girdi. Oyunculuğu yapamayacağını düşünmeye başladığı sırada bir mucize gerçekleşti. “Hayatımı Uğur Yücel’e borçluyum. Oyununa gittik. Arkadaşlarımdan biri de o ekipte görevliydi, ‘Seni Uğur ağabeyle tanıştırayım’ dedi. Muazzam bir mütevazılık ile bizimle ilgilendi. Tam kalkacaktık bana döndü ve “Sen dur burada” dedi. Oyunun üçüncü zili çalmış. Uğur ağabey koluma girdi. Bu arada Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu’ndayız, 2 bin kişilik bir yer ve tıklım tıklım dolu. Beni sahneye attı.  ‘Ben bugün meslektaş adaylarımla çok hoş bir sohbet gerçekleştirdim oyun öncesinde. Onlardan bir tanesi de yanımda. Şimdi gelecekte meslektaşım olacak bir oyuncu adayını size takdim etmek istiyorum, müsaadenizle. Yeşim Ceren Bozoğlu’ dedi. 2 bin kişi tekrar ayağa kalkıp alkışladı. Ben ağlarken koluma girdi, sahneden indirdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Sıcak Saatler’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Geniş Aile’ dizisinde canlandırdığı ‘Sevim’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Yapı olarak utangaç bir insan, oyucu olmasının sebebi de o utangaçlığı üzerimden atmak istemesi. Aynı zamanda çalışkan, inatçı  ve azimli bir kişiliğe sahip.

Sosyal: İşkolik, çok sosyal bir insan değil. “Çılgın cumartesi gecelerim var 2 litre çay 1 litre kahve ve çekirdekle geçen. Çok sıkıcı bir işkoliğim ben. Set, aile ve üniversitede geçiyor zamanım.

Düşünce yapısı: Kendini tekrar eden değişmeyen, bozuk plak gibi aynı şeyi üreten insanlardan çok sıkılıyor. Oyunculuk yapmakla ilgili iki temel motivasyonu var. “Biri yaşam arsızlığı, giremeyeceğim sokaklara duygusal olarak girebilmek. Hayatımda izin vermediğim duyguları yaşamak. Hayatta kalırken daha iyi versiyonu olmaya çalışmak ise ikinci motivasyonum.”

Sette nasıl birisi? Set ortamında disipline ve iş ahlakına çok önem veriyor. “skiden Radikal, Cumhuriyet gazeteleri oyunlardan sonra röportaja geldiğinde biz ‘Estağfurullah hoca var burada’ diye yönetmene dönerdik, tek kelime konuşmazdık. Bize öyle bir adap öğretildi onun dışında da set işçisiyle oturup yemek yiyen bir insanım ben, hiçbir zaman tırnak içinde olmam gerektiğini söyledikleri ‘star’ olmadım, olmayacağım da! Set saygısı olmayan, set ahlakı olmayanla sete çıkmam.”

Mutluluk kaynağı: Oyuncu yetiştirdiği okulu ve işine olan aşkı en büyük mutluluk kaynağı. “Çok asi bir öğrenciydim o yüzden öğrencilerimi de hep kendim gibi kodluyorum kafamda. Oynadığım her şeyi hayatımda çektiğim son sahneymiş gibi davranıyorum. Öğretmen olmak beni çok besliyor. Ben oynadığım sahnelerde bir plan satamam. Bir öğrencim gelip ‘Hocam sen bu sahnede ne yapmışsın?’ dese bileklerimi keserim. Yaptığım işi çok ciddiye alıyorum. Ben işimi aşkla yapıyorum. Sete giderken karnımda kelebekler uçuşuyor.”

Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Kutluğ Ataman/ İki Genç Kız

Hayran olduğu kişi: Türkan Şoray. “Türk halkının, ancak ve ancak özleşebileceği ama ulaşılmaz olanına starlık payesi verdiğini düşünüyorum. O hepimizin annesi, hepimizin sevgilisi, hepimizin şefkat tanrıçası. Annelerimizden ve sevgililerimizden bir parça var onun suratında.

İş hayatına bakışı: Güzellik satmak hiçbir zaman tercih ettiği bir şey olmadı. “Biri bana güzelsin dediğinde masanın altına girmek istiyorum. İltifat almaya alışkın değilim. Satabileceğim tek şey aktörlüktü. Oynadığım bir şeyin diğerine benzememesinin nedeni de bu aslında. Bunu dillendirebilen nadir insanlardan olduğun için çok ağladım. Sektörde birçok insan gözüne iki naneyi sürüp ağlıyor. O da oyuncu oluyor sen de oyuncusun. ‘Aman be ne uğraşıyorsun, ne gerek var, bak parana’ diyenler de var. ‘Siz zaten oldunuz değil o iş.’”

Kariyer planı: Öz çocuğu yok ama okulunda çocuğum dediği yüzlerce öğrencisi var. “Öğrencilerime, oyunculukta fark yaratma tekniğini öğretiyorum. Menajerlik hizmetine de başladık. Atölye 1314’ün web dizileri ve televizyon programları olacak. Alzheimer belgeseli çekiyorum, setten fırsat buldukça onu tamamlayacağım.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Yüzleşme / Zümrüt Karaca
2019 – Masal Çiçeği (TV Dizisi)
2016/2018 – Kalbimdeki Deniz /Fikriye Yılmaz
2016 – Dargın Kuzenler (TV Filmi)
2014/2015 – O Hayat Benim / Nuran
2013 – BKM Güldür Güldür Show / Oya
2013 – Bebek İşi /Rahşan
2013 – Aldırma Gönül /Petek
2011 – Elde Var Hayat Sınav /Zehra
2011 – Canım Babam /Alev
2009 /2011 – Geniş Aile /Sevim
2009 – Avrupa Yakası /Zuhal
2006 /2008 – Doktorlar /Fikret Eralp
2005 – Beşinci Boyut /Zehra/Figen
2005 – Alanya Almanya /Ayşe
2004 – Arapsaçı
2003 – Sultan Makamı (Konuk Oyuncu )
2003 – Günahım Neydi Allahım
2002 – Sırlar Dünyası / Sır Kapısı /Şükran
2002 – Gülbeyaz /Meryem Dursunoğlu
2002 – Azad /Göze
2001 – Yeditepe İstanbul /Nilgün
1999- Kurtlar Sofrası
1998 – Sıcak Saatler /Nesrin

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Dargın Kuzenler
2017 – Misafir / Hamide
2107 – Kervan 1915
2014 – Eyvah Eyvah 3 /Doğumdaki Doktor
2013 – Senin Hikayen /Doktor Derya
2012 – Ateşin Düştüğü Yer /Hatice
2011 – Misafir /Makbule
2011 – Gizli Yüzler/ Deniz
2009 – Yüreğine Sor /Emine
2009 – Deli Deli Olma /Güldane
2008 – Kirpi /Dilarasu
2008 – Bahtı Kara /Deniz
2006 – Polis /Derya
2006 – Kısık Ateşte 15 Dakika /Mualla
2006 – Eve Dönüş /İşçi
2005 – Öteki Gece (Kısa Film)
2005 – The İmam /Şadiye
2004 – Meleğin Düşüşü /Funda
2004 – Bir Aşk Hikayesi (TV Filmi)
2004 – 2 Genç Kız /Parfümeri Tezgahtarı
2001 – İngiliz Kemal (TV Filmi)
2000 – Gece Martıları(Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2017- Kırık Bebek ve Diva / Dekor Tasarım / Yönetmen

1999- Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı / Oyuncu

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Örümcek Kadının Öpücüğü

Tersine Dünya

Sessizlik

Totlar

Oyun Nasıl Oynanmalı

SESLENDİRME YAPTIĞI YAPIMLAR

2007 – Memleket Hikayeleri – Telgrafın Telleri (İlter Akçebe Seslendirmesi) (TV Filmi)

2006 – Eden Bulur (Meral Zeren Seslendirmesi)(TV Filmi)

2006 – Annemin Gelini (Fatma Karanfil Seslendirmesi (TV Filmi)

2006 – Yeşeren Düşler (Betül Aşçıoğlu Seslendirmesi)(TV Dizisi)

2005 – Kurtlar Vadisi Irak (Seslendirme)(Sinema Filmi)

2004 – Mavi Rüya (Nilüfer Aydan Seslendirmesi) (TV Dizisi)

2000 – Üvey Baba (Sibel Gökçe Seslendirmesi)(TV Dizisi)

2000 – Üvey Baba (Betül Aşçıoğlu Seslendirmesi)(TV Dizisi)