Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ayça Ayşin Turan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ayça Ayşin Turan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992 tarihinde Sinop’ta doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Ayça Ayşin Turan
Doğum Tarihi: 25 Ekim 1992
Doğum Yeri: Sinop
Boyu: 1.67 m.
Kilosu: 47 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 5 erkek,1 kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/aycaaysinturan/

Ayça Ayşin Turan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası Kastamonulu annesi ise Sinoplu. Yedi kardeşin en küçüğü.  “Kardeşlerim sayesinde hayatta hiç yalnız hissetmedim. Hep kardeşlerim vardı ve onlar benim en yakın arkadaşlarım oldu. Sağımda solumda hep varlıklarını hissettim. Beş erkek, iki kız kardeşiz. Kalabalık bir ailenin en küçüğü olmak çok güzel. Annem, babam ve kardeşlerim hep yanımdaydılar ve onlar benim her zaman en yakın arkadaşlarım oldu. Hiç sevgi eksikliği hissetmedim, mutlu bir çocukluk geçirdim. Ailemden en çok ‘güven nedir?’, ‘Sevgi nedir?’ bunları öğrendim. İyi ki kalabalığız.

Çocukluk yılları: Çocukluğu, dışarda oyun oynayarak geçti. Oyunculuk çocukluk hayali değildi. Müzik odaklı bir çocuktu. “Sokaklarda koşup oynayabilen, ağaçlara tırmanan, akşam ezanı ile eve girmenin ne olduğunu bilen, doğa ile iç içe olabilen son çocuklardanımdır sanırım. Dönem çocuğuyum yani anlayacağınız. Benim de birçoğumuz gibi en çok özlediğim zamanlar o zamanlar. Hayata dair küçücük dertlerimizin ne kadar büyük olduğunu düşünüp dururduk hep. Kendimize dair küçücük bir dünyamız vardı halbuki. Aslında oyunculuk hayalim değildi. Müzik odaklı bir çocukluğum vardı. Yedi yaşımdan üniversiteye gidene kadar keman çaldım. O dönem müzik hayatımın merkezindeydi. Öte yandan, filmleri izlerken nasıl çekildiklerini merak ediyordum. Bu merakım beni sonrasında sinema televizyon okumaya yönlendirdi.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. Ayrıca, Sinop Belediye Konservatuarı’nda da eğitim gördü.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında ‘Dinle Sevgili’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karagül’ dizisinde canlandırdığı ‘Ada’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Samimiyet ve sevgiye inanan hatta sevgi arsızı, duygularını coşkulu yaşayan, sevdiği şeyleri paylaşmak konusunda tutucu, merhametli, güvenilir, sağduyulu, hisleri kuvvetli, öğrenmeye açık, öfkesi ve sevgisi gözünden okunan, istikrarlı, iş odaklı ve ekip ruhuna sahip, çocuklarla iyi anlaşan ve içindeki çocuğa sahip çıkan, deli dolu bir kişiliğe sahip. “Bana yapılan iyilik ve kötülükleri unutmam ama hiç kinci değilimdir. Mükemmeliyetçi olduğum için kendimi eleştiririm. Oyunculuğumla ilgili çok titizlenirim. Sürekli düşünürüm.”

Kişisel gelişim: Sürekli kendini geliştirmek istiyor. İkinci üniversiteyi okuyor. ‘Temel Adalet’ eğitimi alıyor. “ Okumanın, öğrenmenin yaşı ya da kariyerle ilgili bir durumu olduğunu düşünmüyorum. İkinci bir üniversite okumak zaten aklımdaydı. Böyle bir imkânım olduğunu öğrendiğimde tercihimi ‘Temel Adalet’ bölümünden yana kullandım. Çünkü sinema ve televizyon okumaya karar vermeden önce bir dönem aklımda hukuk okumak vardı. Böylelikle kısmen de olsa o hayalimi gerçekleştirmiş oldum.”

Düşünce yapısı: Ün, şöhret, tanınmak  bunların hiç birisinin gerçek kavramlar olduğunu düşünmüyor. Asıl önemli ve zor olanın kalıcı olabilmek olduğuna inanıyor. “Bir oyuncu olarak beni ilgilendiren de bu kalıcılık ve kendi hayatını iyi değerlendirip yaşamak. Hayat ve iş arasında denge kurmak ün veya şöhret gibi tanımlamalardan daha önemli.”

Sette nasıl birisi? Konsantrasyonunu müzik ile sağlıyor. “Dinlerken tür ayırt etmem. Ruh halime göre müzik dinlerim.Bazen sahnelerime de müzikle çalışırım hatta. O sahnenin duygusu neyse ona uygun bir müzik olur kulaklığımda.”

İlk sinema filmi: Özcan Deniz- Reyhan Pekar / Sevimli Tehlikeli

Hayata bakışı: Gülmeyi çok seviyor, her şeye güzel bakmaya özen gösteriyor. Mutsuzlukların kenarından köşesinden kaçmaya çalışıyor. “Hayat kimse için pembe dizi değil. Hepimiz insanız ve her birimizin hayatında kolaylıklar ve zorluklar oluyor. Başrol serüveni de herhangi bir meslekte yükselmekten farklı bir durum değil. Her işte olduğu gibi oyunculukta da ilerlemek, kişinin azmine, yeteneğine, çalışkanlığına, hayallerine ve hedeflerine göre şekil alıyor. Belli başlı bir olay olarak ele alamam ama baktığımda, bugün bizi biz yapan her şey, yaşadıklarımızın bir bütünü. Bu noktada hayata bakış açımızı ancak yaşadıklarımızdan doğru dersler alarak değiştirebilir ve şekillendirebiliriz. Ben de elimden geldiğince almam gereken dersleri alıp yoluma bu şekilde devam etmeye özen gösteriyorum.”

Ayça Ayşin Turan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Mesleğini çok seviyor. Oyunculuğun eğlenceli bir yolculuk olduğunu düşünüyor. “Tek bir bedende farklı hayatlara can veriyorsun. O kadar çok yaşanmışlık, öyle çok hikaye var ki. Onların küçük de olsa bir parçası olabiliyorsun. İnsanların duyuramadıkları sesi, nefesi, onların dili oluyorsun. Oyunculuk, çok renkli, nüanslı bir yolculuk.  Sevmezsen yapamazsın. Zorlayıcı yanları da var. Deniyorsun, arıyorsun, buluyorsun. Bunu yaparken de yoruluyorsun. Repliğini ezberle, sahneye cık, bitmiyor. O karakteri alıyorsun, içinde bir yere yerleştiriyorsun, besliyorsun, büyütüyorsun. Sürekli farklı duygulardasın. Bu, oyunculuğun benim acımdan hem en güzel hem de zor tarafı.”

Kariyer planı: Bir proje tekliği geldiğinde öncelikle senaryoya bakıyor.

“Her şeyden önce senaryoyu okuduğumda karakteri kalbimde hissetmem lazım. Hissetmezsem olmuyor. Gözümde canlanması gerekiyor. Daha sonrasında menajerimle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hemfikir olursak yola çıkıyoruz. Eğer karakteri ve işi çok ama çok sevdiysem, kalbim gümbür gümbür attıysa, ‘Giriyorum bu işe,’ derim. Sorumluluğu da alırım. Bir oyuncu olaraksa disiplinli ve çalışkan olmanın çok önemli olduğunu biliyorum çünkü deneyimlerim ve gözlemlerim hep bu yönde. Dolayısıyla bana göre başarı; disiplinli olmak, çok çalışmak, azimli olmak ve hata yapmaktan korkmamaktan geçiyor.”

Gelecek Hayali: Hayalleri elbette var ama daha çok hedef odaklı bir insan. Gerçekçi hedefler belirleyip onun için çalışmayı seviyor. “Hayat sürprizlerle dolu ve yarının ne getireceğini de ne götüreceğini de bilemezsiniz. Hayallerim ve hedeflerim var, ancak bunlara belirli bir nokta koyarak kendimi sınırlandırmayı sevmiyorum ve hayatın sürprizlerine karşı kendimi kapatmak da istemem diyebilirim. Yıllar sonra güzel bir şekilde hatırlanacak kadar kalıcı olabilirsem ne mutlu bana.

Kaygıları: Kadına şiddet olaylarını endişe verici buluyor. “Şiddet, bence kişilikleri gelişmemiş yetersiz insanların başvurduğu, kelime bulamayacağım ya da burada diyemeyeceğim çirkinlikte bir zayıflık. Her gün haberlerde duyduklarımız kadar, bir de duyulamayan kadın sesi var. Bize düşen önemli görevlerden biri, kadınların seslerinin daha yüksek çıkması, duyulması için bu konuyla ilgili vakıflara, derneklere ve kuruluşlara elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmak diye düşünüyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Fırsat buldukça İstanbul’da da sahilde vakit geçiriyor, deniz ve doğa ona iyi geliyor.

Neye katlanamaz? Yalana kesinlikle katlanamıyor. Dürüstlük ve güven onun için çok önemli.

Evde ne yapar? Çalışmadığı günlerde evde vakit geçirmeyi seviyor. “Uyanırım, kahvemi yaparım, koltukta uzanırım, TV ya da müzik açarım. Dururum sakince. Kafamı boşaltırım. Evde vakit geçirip dinlenirim.”

Formunu nasıl koruyor? Sporla hep iç içe oldu. Uzun yıllar basketbol oynadı.  Bir dönem at bindi. Son yıllarda pilates yapıyor. Setteyken zor olsa da beslenmesine de dikkat etmeye çalışıyor. “Tatlıya zaafım var. Çalışırken mutfağa giremiyorum. Ailenin en küçüğü olduğum için de elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadılar.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sevilmek, takip edilmek hoşuna gidiyor ama ne kadar beğenileceğini düşünerek paylaşım yapmıyor. “Her zaman gerçeklik arayan biriyim. Doğal halimle, neyi seviyorsam öyle olmayı tercih ediyorum orada da. Aldığım mesajlar, bana gösterdikleri sevgi çok güzel. Onlar benim yol arkadaşlarım.”

Ayça Ayşin Turan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modayı takip eder mi? Modadan ziyade kendisine yakışanı giymeyi tercih ediyor. “Sade giyinmeyi severim. Yakışanı tercih ederim. Alışveriş yapmaktan pek hoşlanmam. Neyse ki internet var. Mağaza mağaza gezmek zorunda kalmıyorum.”

Hangi filmden etkilendi? İzlediğinde en çok etkilendiği filmlerin başında ‘Life is Beautiful’ geliyor.

Takip ettiği diziler: ‘Sense8’,  ‘This is Us’ ve  ‘Once Upon a Time’

Herkese önerdiği kitap: Louise Hay / Düşünce Gücüyle Tedavi

Seyahat etmeyi en çok istediği şehir / ülke: Prag ve Uzakdoğu ülkeleri

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Arıza / Halide

2020- Zemheri/ Firuze

2018/2019 – Hakan: Muhafız /Leyla Sancak

2017/2018 – Meryem /Meryem Akça

2016 – Altınsoylar /Burcu Kapan

2013/2016– Karagül / Ada Samverdi

2011/2012 – Dinle Sevgili / Gülfem

2007- Hayal ve Gerçek

2007- Affedilmeyen

SİNEMA FİLMLERİ

2015 – Sevimli Tehlikeli /Zeliş