Ana sayfa Sosyal Medya Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle hüsran yaşattı! Gelen eleştirilere bakılınca nedeni anlaşılıyor!

Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle hüsran yaşattı! Gelen eleştirilere bakılınca nedeni anlaşılıyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Televizyon dizilerini yakından takip eden izleyiciler, artık özgün senaryolara daha çok rağbet ediyor. Başrolde yıldız isimlerin bulunması belki dizi için çekici bir durum olarak görünebiliyor ancak hikayeyi beğenmeyen, sıkıcı bulan, benzer hikayeleri izlemekten yorulmuş olan izleyici, başrollere bakmadan diziyi daha ilk bölümlerden eleştirmeye başlıyor!

TRT 1’in büyük bir iddiayla ekrana getirdiği Kara Tahta dizisi de böylesi bir durumla sosyal medyada yer aldı. Bu hafta 30 Mart Çarşamba akşamı ilk bölümü yayınlanan dizi, ne yazık ki hem reytingleri hem de sosyal medyadan aldığı eleştiriler ile hüsran yaşattı!

Oysa dizinin başrolünde Miray Daner ve Furkan Andıç gibi iki genç, başarılı, yetenekli isim varken, daha ilk bölümle birlikte eleştirilerin odağına oturdu Kara Tahta dizisi!

Uzun süredir televizyon dizilerinde yer almayan Miray Daner’in dönüşü bile diziye ilgiyi arttıramadı! Kara Tahta dizisini Furkan Andıç ve Miray Daner hayranları heyecanla bekledi. Fakat ilk bölümde tüm kişiler kategorisinde ilk 10 sıraya bile giremedi dizi! 14. sırada ancak yer bulabildi kendisine.

Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle hüsran yaşattı! Gelen eleştirilere bakılınca nedeni anlaşılıyor! 45

Dizi AB grubunda ortalamanın altından bir reyting alarak 4. sırada yer aldı. Ancak tabii tüm kişiler kategorisindeki reytingler, dizi için büyük hüsran yaşattı!

Kara Tahta dizisini izleyenlerin sosyal medyada yaptıkları yorumlar ise birbirine benziyor. Genel olarak eleştirilerin dizinin hikayesine yöneldiği görülmekte. Başroller, oyunculuklarla ilgili bir sorun yok görünüyor izleyici açısından. Ancak senaryo konusunda diziyi izleyenler pek aynı fikirde değil!

Dizinin hikayesinde eksiklikler olduğunu dile getiren izleyiciler, hem hikayenin TRT izleyicisine hitap etmediği hem de vasat olduğu görüşünde!

Diziye eleştiri getiren hesaplardan birinden yapılan eleştiri, aslında pek çok kişinin benzer görüşünü yansıtıyor: “İnsanı boğan kasvetli bir senaryo anlayışı var. TRT izleyici yapısına ters bir senaryo yapısı oluşturulmuş. Çok sevdiğim oyuncular bu senaryoda umarım harcanmazlar. Beni özellikle rahatsız eden kadınların zaman zaman küçük düşürüldüğü sahneler olduğunu düşünüyorum.”

Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle hüsran yaşattı! Gelen eleştirilere bakılınca nedeni anlaşılıyor! 46

Genel olarak izleyicilerin hikayeyi sıkıcı buldukları görülüyor. Ancak tabii pek çok izleyicinin de Kara Tahta dizisini beğendikleri ve gelen düşük reytinglere de çok şaşırdıkları yorumlarında yer almakta. Bir izleyicinin bu yöndeki yorumu şöyle:

“İlk bölümün kısa olması gerekirken uzun tutmaları ve senaryonun bir kaç yerinin havada kalması dışında benim hoşuma gitmişti açıkçası. Reyting beklentim daha yüksekti Haftaya biraz daha ilgi çekici olursa ve güzel tanıtımlar verirlerse artacağını düşünüyorum”

Kara Tahta dizisi ilk bölümüyle hüsran yaşattı! Gelen eleştirilere bakılınca nedeni anlaşılıyor! 47

Kadrosunda; Miray Daner, Furkan Andıç, Cengiz Bozkurt, Kerem Aslanoğlu, Yasemin Yazıcı, Selen Uçer, Çiçek Dilligil, Mine Tüfekçioğlu, Nizam Namıder gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ender Mıhlar otururken, senaryosunu ise Erkan Birgören kaleme alıyor.

Kara Tahta dizisinde yıllar önce aşk yaşamış Irmak ile Atlas’ın yeniden karşılaşması sonucu yaşananlar anlatılıyor. Atlas; doğduğu, aşık olduğu, ölüme itildiği kente öğretmen olarak geri döner. Kendisini geçmişe bağlayan köklerin zaman içerisinde zayıflamasının başına neler getireceğinden habersizdir. Şehrin güzeller güzeli Irmak’ı da seneler önce geride bıraktığını sandığı Atlas’ın karşısına çıkmasıyla darmadağın olur.