Ana sayfa Dizi Haberleri Alev Alev başardı ancak; Sol Yanım, Kalk Gidelim, İyi Aile Babası ise sürünüyor!

Alev Alev başardı ancak; Sol Yanım, Kalk Gidelim, İyi Aile Babası ise sürünüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Perşembe akşamları kanallar arasındaki dizi yarışlarında kazananlar ve kaybedenler çok net bir şeklide ortaya çıktı… Her şeyden önce Bir Zamanlar Çukurova’nın 3. sezonunda bile çok başarılı sonuçlar elde etmesi müthiş bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Mucize Doktor, geçen yıla göre düşük seyretse de yine de 7-8 reytinglerle çok sağlam bir konumda ve günün en çok izlenen 2. yapımı olmayı da hep başarıyor.

Alev Alev dizisi bu iki rakibinin yanında başladığı günden bu yana 5-6 arası oranlarıyla ‘rekabette ben de varım’ demekten çekinmiyor. Show TV dizisi tutunmayı başardı ve şimdiden kemik izleyici kitlesini de oluşturarak güçlü bir çıkışa imzasını attı. Bu sezonun perşembe rekabetinde farkı yapımlar ise hep kaybeden tarafta oldu.

Yeni Hayat dizisi ile Kanal D rekabete katılmak istedi ama sadece 9 bölüm sürebildi. Ardından Kanal D bu sefer de aile komedisi İyi Aile Babası’nı devreye aldı. İlk bölüm izleyici kredi verip iyi reytingler gelse de sonraki 3 bölüm düşüş sürdü. Dün akşam 2’nin altında gerçekleşen oranlardan sonra dizinin durumu artık zora girdi.

Alev Alev başardı ancak; Sol Yanım, Kalk Gidelim, İyi Aile Babası ise sürünüyor! 8

Star TV de perşembe rekabetinden payına düşeni aldı. Sol Yanım dizisi iyi bir gençlik yapımı olmasına ve heyecanlı hikayesine rağmen düşük reytingler almaya devam ediyor. 2-3 arası reytingler Star TV dizisi için yeterli değil ve hikayenin farklılaşmasının da reyting getirmeyeceği anlaşılmaya başlandı.

Alev Alev başardı ancak; Sol Yanım, Kalk Gidelim, İyi Aile Babası ise sürünüyor! 9

Bir başka dizi Kalk Gidelim ise bu rekabette büyük kayıplar yaşadı. Cumartesi günleri iyi bir temposu ve kemik izleyicisi bulunan dizi, perşembeye alınınca birçok izleyicisini kaybetti.2’li oranlardaki reytingleri ile yoluna devam edemeyen Kalk Gidelim, TRT1 tarafından yayından kaldırılacak. Dizinin sadece 1 bölümü kaldı ve 135. bölüm itibariyle 4. sezonunda Kalk Gidelim’e izleyiciler veda edecekler.

Görüldüğü üzere Alev Alev’in büyük başarısına rağmen, perşembe rekabeti çok çetin ve çok iyi olmadığı sürece dizilerin başarılı olması çok zor.