Ana sayfa Ayak Sağlığı Ayakta Nasır ve Tedavisi

Ayakta Nasır ve Tedavisi

tarafından necati

Nasır nedir?
Sürekli basınca veya sürtünmeye maruz kalan cildin kalınlaşma eğilimine girmesine nasır diyoruz. Derinleşmesi durumunda, nasırın geliştiği bölgede sinir uçlarına yapılan baskı kişiye ağrı olarak geri döner.

Ayakta nasır neden olur?
Yanlış ayakkabı seçimi, ayak yapısında meydana gelen bozukluklar, fazla kilo, basış problemine bağlı yanlış yürüme belli başlı ayakta nasır oluşumuna sebep olan problemlerdir. Ayak bası merkezinin değişmesi, beraberinde ayak cildinde tahriş ve sürtünmeye bu da nasırın oluşumuna yol açar.

Ayakta nasır tedavisi
Vücut yükümüzü ayaklarımız aracığı ile zemine dağıtırız. Bu dağılım ne kadar homejen olarak gerçekleşirse nasır ve benzer problemlerden o kadar uzağız demektir. Bir yandan nasır tedavisi sürerken bu problemi asıl ortaya çıkaran sürtünme ve tahrişi ortadan kaldırmak zorundayız. Öncelikle bir ayak analiz merkezinde uzman bir sağlık çalışanı aracılığı ile nasıl bastığımızı öğrenmemiz önemli. Beraberinde ihtiyaç olduğu taktirde kişiye özel olarak hazırlanan ortopedik tabanlıklar bize çok destek olacaktır. Yük dağılımını zemine daha sağlıklı olarak gerçekleştirecektir. Ciltteki sürtünmeyi ve ilgili bölgede baskıyı azaltacak, nasır tedavisine ve yeniden oluşmamasına destek olacaktır.