Ana sayfa Dizi Haberleri Azize dizisinin kötü reytingleri, Afili Aşk’ın şansı oldu!

Azize dizisinin kötü reytingleri, Afili Aşk’ın şansı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Kanal D’nin Hekimoğlu dizisinin de 17 Aralık’ta başlaması ile gün ve dizi dağılımı netleşti… Kanal D’nin Pazartesi günü Zalim İstanbul, Salı günü Hekimoğlu, Çarşamba günü Afili Aşk, Cuma günü Arka Sokaklar ve Cumartesi günü de Azize dizileri var….Ayrıca Pazar günü de Çok Güzel Hareketler 2 tuttu ve iyi gidiyor. Perşembe gününe dizi yerleştirmeyen kanal en doğrusunu yapıyor. Sonuçta, bir tarafta Mucize Doktor diğer tarafta Bir Zamanlar Çukurova zaten çok baskın diziler…

İşte bu tabloya bakınca Kanal D’nin Azize dizisini Salı günleri yayına almasının ne kadar anlamsız olduğu da ortaya çıkmış oldu. Azize dizisi 3 bölüm boyunca Salı akşamları izleyici ile buluştu. Reytinglerde düşük gelince Kanal D mecburen Hekimoğlu dizisine yer açmak için Azize dizisinin Cumartesi gününe kaydırdı.

İşte soru da bu noktada ortaya çıkıyor…Kanal D en başından itibaren Azize dizisine inanmadı mı?

Bu soruyu sorduran şey ise yayın takviminde tutan yapımlar haricinde Salı – Perşembe ve Cumartesi günlerinin uygun olması…

Azize dizisinin kötü reytingleri, Afili Aşk'ın şansı oldu! 8

Perşembe gününe yani Mucize Doktor’un karşısına Hekimoğlu gibi yine iddialı bir doktor dizisini koymak büyük hata olurdu. Peki neden Azize dizisi Salı günleri başlatıldı?

Azize, şayet Salı gününde kalsa ya Perşembe ya da Cumartesi Hekimoğlu dizisinin olacaktı.Bu iki gün de mantıksız… Böyle iddialı bir iş hafta sonu harcanmaz… Perşembe gününe de konulması mantıksız. Zalim İstanbul, Afili Aşk ve Arka Sokaklar da oturmuş yapımlar, kıpırdatmak olmaz… Geriye kalıyor bir tek Salı…

Zaten bu tablo Azize dizisi daha başlamadan önce Kanal D’nin önündeydi. Azize dizisi başarılı olsaydı bile belki de günü değiştirilecekti.

Ya da soruyu şöyle soralım: Acaba Kanal D yöneticileri, “Azize dizisine pek de inanmadı ve Salı günü deneyelim, reytingler zaten düşük gelir sonra Cumartesi gününe alırız” diye mi düşündü?

Neden bu soruyu soruyoruz. Eğer Kanal D, Azize dizisine en baştan inansaydı Salı gününü vermez idi. Nasıl ki, Star TV çok iddialı dizisi Güvercin’i Pazar gününe alarak akıllı bir hareket yaptı, aynı şeyi Azize için Kanal D’de yapabilirdi.

Yani dememiz o ki, Azize dizisine zaten çok inanmayan Kanal D, denemek için Salı günü başlattı ve şapkadan tavşan çıkmayınca da zaten olması gereken hafta sonuna kaydırma işini gerçekleştirdi.

Azize dizisinin kötü reytingleri, Afili Aşk'ın şansı oldu! 9

Peki Azize çok başarılı olsaydı ne mi olur idi? Tabloya bakınca Pazartesi ve Cuma günlerine dokunmak olmaz. Hem Zalim İstanbul hem de Arka Sokaklar iyi tutundu. Perşembe zaten hiç olmaz, Mucize Doktor var.. Geriye kalıyor Salı ve Çarşamba… Azize Salı gününe demir atsaydı muhtemelen Afili Aşk kurban edilir ve yerini Hekimoğlu dizisine bırakır ve muhtemelen hafta sonuna kaydırılarak aynı Erkenci Kuş gibi yavaş yavaş sönüp gitmesi izlenirdi.

Yani Azize dizisinin iyi gitmemesi sanki Afili Aşk’ı şansı olmuş… Hekimoğlu için de en uygun günler Salı ve Çarşamba… Bakalım Azize Cumartesi günleri tutunacak mı, Hekimoğlu da nasıl başlangıç yapacak merakla bekleniyor.

Hatırlatalım Azize 4. bölümü 14 Aralık Cumartesi ve Hekimoğlu 1. bölümü 17 Aralık Salı günü Kanal D’de..