Ana sayfa Dizi Haberleri Bir daha Hatırla Sevgili gibi bir dizi çekilemez!

Bir daha Hatırla Sevgili gibi bir dizi çekilemez!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2006-2008 yılları arasında yayınlanan ve toplam 67 bölüm süren Hatırla Sevgili dizisini birçok izleyici hatırlayacaktır. Beren Saat, Cansel Elçin, Okan Yalabık, Ayda Aksel, Belçim Bilgin, Engin Şenkan, Lale Mansur, Bek Hakman, Nergis Öztürk, Hüseyin Avni Danyal ve Ezgi Asaroğlu gibi birçok önemli ismi bünyesinde buluşturan Hatırla Sevgili, çok başarılı bir yapımdı….

Ancak Türk dizi sektörünün geldiği nokta açısından Hatırla Sevgili yıllarına dönmek pek mümkün değil. Özgün bir hikaye anlatma konusunda zorluk yaşayan, popüleritaye kaçan dizi sektöründe Hatırla Sevgili’yi dönem noktası olarak gören Beren Saat, Based İstanbul dergisindeki röportajında önemli ifadelerde bulundu.

Özgün hikaye noktasında Aşk-ı Memnu’dan önce Hatırla Sevgili dizisini referans gösteren ünlü oyuncu, aşağıdaki sözleri ile bu yapımın önemine işaret etti:

“Ondan önce; Hatırla Sevgili vardı. Bir daha Hatırla Sevgili gibi bir dizi çekmemiz söz konusu değil. Türkiye’nin yakın geçmişini ve üç ihtilali ele alıyor. Sonrasında Fatmagül. Fatmagül de mesela Türk dizileri arasında en geniş coğrafyaya yayılan ama bir yandan gittiği her yerde; kültürel bir ürünün alıcısı olmayan birtakım kadınların evine ulaşabildi.

Kanalların da öyle bir etkisi var. Fatmagül de bir kadın hareketi başlatabildi. Almanya’da kadınlar evlerinde toplanıp izledi. İran’da bir kadın Fatmagül davayı kazanınca kocasına boşanma davası açmaya cesaret toplamış. Böyle bir toplumsal uyanış doğurdu. Bir kelebek etkisi oldu. Enteresan bir dönemdi, bir sabah uyanıyorum ve Seul’de en iyi oyuncu adayıymışım. (Gülüyor)

İnsanlar farkında değil ama dizilerimizin eriştiği coğrafya çok enteresan. Netflix’in de Türkiye’ye gelmesindeki sebep bu. Amerika’da üretilen projelerin bir türlü ulaşamadığı o coğrafyalara Türk dizilerinin erişimini fark ettiler.”