Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bir Zamanlar Çukurova’nın Behice’si Esra Dermancıoğlu’nun bilinmeyen hastalığı

Bir Zamanlar Çukurova’nın Behice’si Esra Dermancıoğlu’nun bilinmeyen hastalığı

tarafından ker_def

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Behice karakterine hayat vermekte olan ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu, 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü kapsamında ürtiker hastalığına dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için “Ürtikerde Aynı Noktadayız” dijital projesini hayata geçirdi. Projenin dijital lansmanı 1 Ekim’de proje elçisi, oyuncu Esra Dermancıoğlu’nun Instagram hesabında canlı olarak yayınlandı.

Kozmetoloji ve Dermatoloji Akademisi Derneği tarafından Novartis iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ürtikerde Aynı Noktadayız” dijital projesi kapsamında Esra Dermancıoğlu, ürtiker hastalığını simgeleyen kırmızı puanlı elbisesini her gün giyerek bir hafta boyunca Instagram hesabından canlı yayınlar gerçekleştirdi.

Aynı zamanda kendisi de ürtiker hastası olan oyuncu Esra Dermancıoğlu, “Ürtikerde Aynı Noktadayız” projesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Proje kapsamında bir hafta boyunca Instagram canlı yayınlarımda her gün aynı kırmızı puanlı kıyafeti giydim. Sürekli bu kıyafeti giymek çok sıkıcı ve yorucuydu. Bu kıyafet ürtiker hastalığını simgeliyordu. Düşünün ki, bu kıyafeti aylarca hatta yıllarca giyenler var. Ben de onlardan biriyim. Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker, kırmızı kabarık noktalar şeklinde ciltte oluşan, kabartılarla seyreden, kaşınan ve hayat kalitesinden çalan bir hastalık. Bazı geceler kaşıntı o kadar şiddetlenir ki uyuyamazsın, uyku sorunu yaşarsın, sabahları isteksiz ve yorgun uyanırsın. Cildimiz de bizim giysimiz gibi.

Elbiseyi çıkardığımız gibi bu hastalığı da üzerimizden çıkarmak ve tedavi olmak mümkün! Bu şikayetleri yaşıyorsanız; mutlaka doktora danışın, tedavinize düzenli devam edin ve kontrollerinizi ihmal etmeyin. Ürtiker bulaşıcı bir hastalık değil ve tedavi edilebiliyor. Bizler ürtiker hastaları olarak, bilgi eksikliğinden doğan yanlış anlaşılmalardan dolayı iş yaşamımızda ve sosyal hayatımızda rahatsız edici bakışlara ve davranışlara maruz kalıyoruz. Hastalıkla ilgili önyargıları yıkarak hastalarda ve toplumda bilinirliği artırmak hastalıkla mücadelede çok önemli.”

Bir Zamanlar Çukurova'nın Behice'si Esra Dermancıoğlu'nun bilinmeyen hastalığı 7

“Ürtikerde Aynı Noktadayız” Hakkında

Her canlı yayınında ürtiker hastalığının farklı bir belirtisine dikkat çekerek canlandırma yapan Dermancıoğlu, ürtiker hastalığından bahsetmeden hastalığa sembolik olarak gönderme yaptı. Bir haftanın sonunda Instagram canlı yayınlarında gerçekleştirdiği kurgunun “Ürtikerde Aynı Noktadayız” projesinin bir parçası olduğunu açıklayan Dermancıoğlu, proje lansmanına özel canlı yayınında Kozmetoloji ve Dermatoloji Akademisi Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Server Serdaroğlu’nu ağırladı. Prof. Dr. Serdaroğlu, canlı yayında ürtiker hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında Dermancıoğlu’nun sorularını yanıtladı.