Ana sayfa Kadın Haberleri Biz kadınlar acıtıyoruz birbirimizi! Özge Özder’den tüm kadınların okuması gereken mesajı!

Biz kadınlar acıtıyoruz birbirimizi! Özge Özder’den tüm kadınların okuması gereken mesajı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Özge Özder, en son Mucize Doktor dizisinde yer almıştı. Oyuncu, Haziran ayında ikinci sezonda canlandırdığı Kıvılcım karakterinin hikayeden çıkartıldığını öğrenmiş ve bu duruma çok üzülmüştü. Özge Özder, son günlerde kadın oyuncular tarafından yüksek bir sesle dile getirilen kadına şiddete karşı önemli bir paylaşımda bulundu.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı etrafında buluşan ünlü kadınlar, instagram hesaplarından hem şiddete karşı bir duruş sergiledi hem de İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep etti. Hem hayvan haklarına hem de kadın haklarına çok duyarlı olduğu bilinen Özge Özder ise, ‘kız kardeşlerim’  diyerek seslendiği hemcinslerine bir acı gerçeği hatırlattı.

Kadınların en çok da birbirlerinin canlarını acıttığı gerçeğine ayna tutan Özge Özder, hem öz eleştiri yaptı hem de tüm kadınların birbirlerini gerçekten sevmelerini diledi.

İşte Özge Özder’in herkesin okuması gereken mesajı:

Bir kadının, bir annenin evladıyız hepimiz.. Dünün çocukları… Ön yargı, öfke, cezalandırma isteği gibi bünyemden ayıklamaya gayret ettiğim, yinede bu duyguların tuzağına kapılmaya en yakın hissettiğim zamanlarda bunu düşünürüm hep.. “O da en masumundan çocuktu bir zamanlar “ der, çocukluğunu hayal eder, barıştırırım kalbimi karşımda duranın en masum, hayalimde ki çocukluk haliyle… Çevremde insanların sevebilme, sabır,hoşgörü ve affedebilme, şans verebilme hallerime olan hayretine cevabım hep bu olmuştur. Formülü budur.

Bugün birlikte ses çıkarmak, yan yana durmak için en güzel hallerini paylaşıyor kadınlar, beni de eklemiş sevgi zincirine en sevdiklerim ne mutlu bana… Tüm bu fotoğraflara bakarken hep şunu düşündüm ,tüm bu kadınlar aynı zamanda bilinçli şekilde acı vermiyor muyuz birbirimize?

En son hangi kadına kalbinde tutarlı şekilde yer verebildin, gerçekten iltifat edebildin, yürekten alkışlayıp kalbine basıp sevebildin, zorbalık etmemeyi, dışlamamayı, ayrıştırmamayı, duyduğun yada uydurduğun hikayeler, peşin hükümler eşliğinde sözlerinle karalamamayı, cezalandırmamayı becerebildin?? Herkesi olduğu gibi kabullenip, sevmeye çalışmayı, linç etmek, dışlamak yerine anlamaya çabalamayı tercih ettin mi?

Oysa görüyorum ki en çok biz kadınlar acıtıyoruz birbirimizi.. Bir açık kollayıp linç ediyor, bilinçli incitiyor, dışlıyor,zorbalık ediyoruz adeta.. Çünkü sosyal medya bile yetiyor artık intikam almaya.. Formül belli! O kadını her alandan cezalandırıp,dışlamak! Diyeceğim o ki bugün ekranıma düşen herkesin o güzeller güzeli fotoğraflarına her daim olduğu gibi bolca kalp bıraktım.. İltifat etmek ,sevdiğini haykırmak, destek olmak, alkışlamak ise hep zevk oldu benim için, buralara da taşar yazarım içim köpürdükçe.. Bu yüzdendir ki kız kardeşlerim kalabalıktır..

Kadın dayanışmamız cicili bicili ve en karizmatiğinden siyah beyaz fotoğraflarımızda unutulup kalmasın kız kardeşlerim.. Sevin birbirinizi, ama gerçekten! Sevmemeye değil, sevmeye bahaneler uydurun diğer kadınları..

Biz kadınlar acıtıyoruz birbirimizi! Özge Özder'den tüm kadınların okuması gereken mesajı! 7