Ana sayfa Sinema Canan Ergüder’den hafızalarınızdan silinmeyecek yeni proje!

Canan Ergüder’den hafızalarınızdan silinmeyecek yeni proje!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında yayınlanacak olan Menajerimi Ara dizisinin başrol oyuncuları arasında Canan Ergüder de bulunuyor. Ünlü oyuncu, yeni dizisi için yoğun bir temponun içinde…Canan Ergüder’in hayranlarının çok beğeneceği bir başka projesi daha var.

İnstagram hesabından hikayesi anlatılan Sadan hanım ile fotoğrafını yayınlayan Canan Ergüder, yapımda rol almanın önemini şu sözlerle anlattı: “Bu güzel ruhu birazcık geçirebildiysem ne mutlu bana… Nurlar içinde uyusun güzel mi güzel Sadan Hanım…”

Canan Ergüder'den hafızalarınızdan silinmeyecek yeni proje! 7

Alzheimer Derneği’nin bilimsel danışmanlığını üstlendiği, hafızalarınızdan uzun bir süre silinmeyecek bir film projesi bu… Göksel Gülensoy’un yönetmenliğini yaptığı filmin yönetici yapımcısı Neptün Ünüvar… Senaryosunu Kutsi Akıllı’nın kaleme aldığı Sadan Hanım filminin Eylül ayında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

“Sadan Hanım” uzun metrajlı filmi , dünyada, Alzheimer ile ilgili yapılmış en önemli belgesellerden yola çıkarak gerçekleştirildi. Eserde hastalığın ilerleyişi, özel bir insanın uzun yıllar boyunca 8 mm olarak kayda alınmış anıları ile birlikte verilecektir.

Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkartılarak hazırlanan filmin, toplamda 4 yıla yayılan çekimleri 12 Temmuz tarihinde tamamlandı.

1927 yılında başlayan hayat öyküsünde Sadan’ın Amerika, İtalya, Fransa, Fas ve Kanada’da geçen ve 8 mm filme kaydettiği yılları, ardından yakalandığı Alzheimer hastalığının anılarını, hayatını nasıl etkilediğini filmde izleme şansınız olacak.