Ana sayfa Sosyal Medya Cansu Dere ve Demet Özdemir aynı mesajda buluştu, artık birbirlerine rakip değiller!

Cansu Dere ve Demet Özdemir aynı mesajda buluştu, artık birbirlerine rakip değiller!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çarşamba akşamları yayınlanan iki dizi arasındaki örtüşen mesajlar dikkatleri çekiyor. Kanal D ekranında yayınlanan Sadakatsiz dizisi ile, tv8’de ekrana gelen Doğduğun Ev Kaderindir’in başrol kadın oyuncuları, aynı mesajda buluştu.

Dün akşam yeni bölümleri yayınlanan iki dizide de izleyiciler benzer bir manzaraya şahit oldu. Asya, evine gelen yüzünü kapatmış birisi tarafından evinde saldırıya uğradı. Kadına şiddetin hangi noktalara gidebileceğini, ne kadar korkutucu sonuçları olabileceğini anlatan bir sahneydi bu. Volkan’ın Asya’yı sindirme çabası, oğlu Ali’yi annesinden ayırıp kendisine doğru çekme çabası kadına şiddet olarak ekrana yansıdı.

Cansu Dere, yine çok başarılı bir oyunculuk ile bu sahnede Asya’nın düştüğü ağır travmayı ekranda yansıtarak, birçok kadının da belki de başından geçen benzer olayları hatırlattı. Ekran başına toplanan izleyiciler, sosyal medyada yaptıkları yorumlarla da Asya’ya destek verdi.

Dün akşam aynı dakikalarda tv8 ekranında ise Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Zeynep, Mehdi’nin şiddetine maruz kaldı. Boşandığı eşi tarafından zorla kaçırılan Zeynep’in yaşadığı ağır travma da izleyicileri derinden etkiledi.

İki farklı kanalda, iki farklı hikayede, iki farklı kadın karakterinin yaşadığı bu şiddet sarmalı, ortak bir mesaj olarak izleyiciye döndü… Kadına şiddetin ne boyutlara gelebileceğini gösteren bu mesaj, Cansu Dere ve Demet Özdemir’i de aynı amaçta birleştirmiş oldu.

İki ünlü isim de kadına şiddete karşı canlandırdıkları karakterler üzerinden birçok mesaj verdi. İzleyiciler için de bu iki karakterin yaşadıkları ibretlik bir olay.

Birisi avukat Zeynep… Diğeri ise doktor Asya… Okumuş kadınlar, kendilerini eğitmişler ve toplumda saygınlık sağlamışlar… Ancak ikisinin de erkeklerden yana dertleri büyük. İkisi de eşlerini boşamak durumunda kalmış. İkisi de onlardan kurtulamayarak benzer bir şiddete maruz kaldı…

Bu sahnelerin izleyicilerde hissettirdikleri de bir birisi ile aynı… Bir dizi hayranı da bu durumu sosyal medyada şöyle yorumlardı:

“Birisi avukat, diğeri doktor. Kadına şiddetin mesleği yok. Yaşı yok, sonu yok. Bunları dizi de olsa, gerçek hayatta bir yerlerde gerçekten bunları yaşayan insanlar olduğunu bilmek çok acı. Son bulmalı artık.”