Ana sayfa Dizi Haberleri Çatı Katı Aşk’ın diğer yaz dizilerinden önemli bir farkı var!

Çatı Katı Aşk’ın diğer yaz dizilerinden önemli bir farkı var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaz ekranına yansıyan toplam 4 dizi var. Gençliğim Eyvah, bir komedi yapımı olarak farklı bir kulvarda atv ekranında izleyicisini buldu ve orta karar olarak yoluna devam ediyor. Diğer 3 romantik komedi dizisi arasında ise müthiş bir yarış var. Şimdilik reytinglere bakıldığında bu yarışta Sen Çal Kapımı birinci durumda bulunuyor. Bay Yanlış ve Çatı Katı Aşk ise benzer reytingler almaya başladı.

Bay Yanlış ve Çatı Katı Aşk’ın durumu ise benzer şekilde seyretti. İlk bölümü kötü reyting alınca bir sıkıntı oldu ama ikinci bölüm itibari ile bu sıkıntılı süreç yerini mutluluğuna bıraktı. Sen Çal Kapımı ise daha ilk bölümden izleyicileri alıp götürdü ve ikinci bölümü ile de 8 reyting rakamına ulaşarak Erkenci Kuş ile kıyaslanmaya başlandı.

Çatı Katı Aşk’ın bu sezon yayınlanan dizilerden önemli bir farkı var. Milliyet Blog’da konuya dikkat çeken Anibal Güleroğlu, neden Çatı Katı Aşk’ın daha farklı olduğunu şu şekilde değerlendirdi:

“Kanal D’nin yeni dizisini diğer yaz yapımlarından ayrı tutmama sebep olan en önemli fark, kadrosunun tam anlamıyla uyumlu ve karakterlerinin bilinçli olmasıydı. Konuyu açacak olursak… Dizi, sadece ekranda sevilen isimleri bünyesinde barındırmakla kalmamış, başarılı isimleri bir araya getirirken canlandıracakları karakterleri de önemsemişti. Bu sayede de öykünün sunumunda birbirine ters düşmeyip bütünlüğü bozmayacak, performansıyla yama gibi kalıp sırıtmayacak bir kadro tablosu çıkartılmıştı karşımıza…

Çatı Katı Aşk'ın diğer yaz dizilerinden önemli bir farkı var! 8

Misal… Furkan Andıç ve Yiğit Kirazcı oyuncu olarak ilgi çekiciydiler ama bu ikilinin dizideki varlığını başarılı kılan asıl detay, Ateş ile Demir karakterlerinin birbirlerini ezmek yerine tabloyu tamamlar nitelikteki varlıklarıydı. Bülent Seyran’ın Şuayip’i, klişeler doğrultusunda yaratılmış gibi dursa bile geçmişteki rollerinden farklıydı. Zira evin silik-sürekli aşağılanan damadı şeklinde resmedilmekten ziyade, gayretleriyle eve katkıda bulunmaya çalışan ve bu süreçte mizah geliştirirken aynı zamanda ev halkı tarafından takdir edilen kişiye de dönüştürülmüştü.

Keza Ebru Aykaç’ın canlandırdığı Gülriz de kayda değer bir uyuma ve gerçekliğe sahipti. Abisinin despotluğunda gereğinden fazla ezilen ya da yeğenine karşı anlamsız dayatmacılık sergileyerek gövde gösterisine soyunan bir ‘Hala’ tablosu yerine baba-oğul arasında sükûnetle iletişim kurmaya çalışan, bunu yaparken de ezilip büzülmeyen bir kadın duruşu sergilenmişti, asil tavırlarla varlık gösteren Gülriz karakteriyle!

Çatı Katı Aşk'ın diğer yaz dizilerinden önemli bir farkı var! 9

Kısacası, mantıklı bir bilinçle yaratılan karakterlerin hiç birinin diğerine karşı ezici üstünlüğü bulunmadığı gibi onları karikatürize edecek türden gereksiz özelliklere de ihtiyaç duyulmamıştı. Karakterlerin sadece görselliğe sırtını dayamak veya saflığa oynamak yerine, donanımlı yaratılması da dizi adına ayrı bir artı niteliğinde. Karakter-oyuncu denkleminde her şey tıkırında anlayacağınız.”