Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisinde Selim, Yamaç’ı görünce hep kendini ezik hissediyor!

Çukur dizisinde Selim, Yamaç’ı görünce hep kendini ezik hissediyor!

tarafından ker_def

Çukur dizisinin Selim’i bir ailede neyi temsil ediyor?

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 4 Ocak 1980 İzmir doğumlu ünlü oyuncu Öner Erkan, son dönemin hakkında çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor.

2002 yılında Kuzenlerim isimli dizi film ile ekran kariyerine başlayan Öner Erkan, çok farklı rollerde yer almış bir isim. Genelde komedi performansı ile bilinen Öner Erkan, Çukur dizisinde Selim karakterine hayat vermekte.

Selim Koçovalı olarak bir dönem ailesini karşısına alan, hatta ihanet noktasına gelen Selim, daha sonrasında ise sorunların üstesinden gelmiş ve yeniden aile olmanın bilincini yaşamıştı.

Dışlanmışlık hissi, beceriksizlik hissi aslında birçok gençte var olan konular… Bu noktada Öner Erkan’ın canlandırdığı Selim karakterinde kendisini bulan çok kişi var.

Uzman Klinik Psikolog Merve Azize Çelik, bir psikolog gözüyle Çukur dizisini baştan aşağıya izledi ve karakterleri analiz etti.

Selim karakteri hakkında da analiz yapan Çelik, psikolog gözüyle bu karakteri yorumladı ve Türk toplumunda da sıkça görülen duruma dikkat çekti.

İşte o yazı:

“Bunun yanı sıra ailenin hep abisinin gölgesinde kalmış ve dışlanmış beceriksiz oğlu Selim var. Türk toplumunda oldukça görülen bir vaka. Dışlanmış hisseden ve içten içe kin besleyen “başarısızım, beceriksizim” temel inancı ile kendini kendine kanıtlamaya çalışan Selim. Kabul edilemez cinsel tercihleri de bu yangınına körük oluyor. Ataerkil bir yapıda olan otoriter ailenin çürük yumurtası gibi hissediyor… Kendiyle, yaşadığı hayatla, benliğiyle çatışma halinde. Öfkeyle kalkıp zararla oturanlardan biri daha.

Yamaç gelince Yamaç’ın gölgesinde kalıyor ve hep kendini gerçekleştiren kehanet. Kardeşinin iyiliklerine karşılık eziliyor ve tabi zekası altında eziliyor. Ona hem sevgi duyuyor hem bu sevginin altında eziliyor. Türk ailelerinde oldukça çok rastladığımız bir karakter.

Çukur dizisinde Selim, Yamaç'ı görünce hep kendini ezik hissediyor! 7

Kardeşinin önüne atlayıp vurulduğunda babasının onu öpüp kardeşler birbirini korumalı aferin dediğinde bile ki babasının gerçek inancı ve mentalitesi bu olduğu halde bunu bile aşağılanma olarak algılayan bir tip. Birçok olayda babasına öfkesinden ve sevilmeyen çocuk psikolojisinden dolayı attığı tüm adımların sonucunda hain evlat oluyor zaten. 2.sezonda vicdan ve kendi ile hesaplaşmasını görüyoruz. Kendini suçluyor ve artık yaptıklarının sorumluluğu alıyor, ilk sezonun sonundaki büyük aile travmasının sonucunda.”