Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir dizisine beklenmeyen tepki! Sosyal medyada isyan dalgası

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine beklenmeyen tepki! Sosyal medyada isyan dalgası

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Doğduğun Ev Kaderindir dizisi, Çarşamba akşamı 16. bölümüyle ekranlara geldi. TV8’de yayınlanan dizi, gerçek bir yaşam hikayesine dayanmakta. Demet Özdemir’in başarıyla canlandırdığı Zeynep karakterinin yaşadıklarını bir psikiyatriste anlatmasıyla ortaya çıkan olaylar, dizinin ana konusunu oluşturmakta. Her ne kadar isimler değiştirilmiş olsa da hikaye neredeyse birebir aynı şekilde senaryolaştırılmakta.

İbrahim Çelikkol’un Mehdi karakterine hayat verdiği dizinin yeni bölümünde yaşananlar, izleyenlerin yüreklerini burktu. Özellikle kadın izleyiciler, sosyal medyada binlerce yorum yaptılar yeni bölümle ilgili. Diziyi takip edenler, Zeynep’in verdiği hayat mücadelesi karşısında çok etkilendiler.

Sarsıcı bir bölümle ekrana gelen dizide Mehdi’nin Zeynep’in kariyerinin önünde durması, onun hayatına, giyimine, yaptıklarına karışmaya başlaması, engellemeye ve belli bir bakış açısının içine hapsetmeye çalışmasına şahit olan izleyici adeta kazan kaldırdı!

Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren ve yaşadığı mahalleden bambaşka bir hayat tarzı ve düşünceye sahip olan Zeynep’in Mehdi ile evliliği gittikçe çatırdarken, Zeynep’in ayakta durma mücadelesi, pek çok kadına da örnek olacak cinsten.

İbrahim Çelikkol ve Demet Özdemir’in başarılı oyunculuğuyla Zeynep ve Mehdi’nin hikayesi, izleyenlerin pek çoğunu kendi geçmişlerine götürürken, kimileri de toplumsal hayatın içinde kadınların yerini sorgulatan dizideki son mesajları yayınlamaya ve arkasında durmaya başladı. Pek çok kadının sesi olan Zeynep ile birlikte dizinin diğer kadınları da örnek hikayeleriyle adeta toplumun bir yansıması.

Ne olursa olsun kadının bir adım geride durması gerektiğini salık veren Zeynep’in annesi Sakine ile erkek kardeşinin ne yaparsa yapsın doğru yaptığına inanan ve güçlü kadından hoşlanmayan Müjgan karakteri iki kötü örnek olarak ortada dururken, bakkal işleten bir annenin kızına iş kurması ve kendi ayakları üzerinde durması için yol göstermesi de bir başka örnek olarak yansıdı son bölümde.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine beklenmeyen tepki! Sosyal medyada isyan dalgası 9

Aynı mahallede birbirinden farklı düşüncelere sahip kadınların durumu, aslında toplumun da bir izdüşümü olarak resmediliyor dizide. Doğduğun Ev Kaderindir dizisindeki her kadın, hikayesi, düşünceleri, duygularıyla, toplumun bir aynası gibi adeta.

Zeynep karakteri ise Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş, mesleğinde ilerlemek isteyen, başarılı ve güçlü kadın imajı ile, genç neslin örnek alacağı bir imaj yaratıyor. Her ne kadar Mehdi gibi geleneksel bir ailede büyümüş ve ezik bir kişilik olsa da güzel yanlarıyla sevilmiş ve Zeynep’in onunla evlenmesi de kabul görmüştü.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine beklenmeyen tepki! Sosyal medyada isyan dalgası 10

Ancak son bölümde Zeynep’in kendisini sevmediğini düşünmesi, ondan aşağı hissetmesi, ezik kalması sonucunda ona yaptığı baskılar, çalıştığı yere gidip onu görmek istemesi, sürekli işten alıp işe götürmeye çalışması, giyimine, iş saatlerine karışıp, kariyer yapmasının önünde durması gibi nedenler bardağı taşırdı.

Özellikle son sahnede Zeynep’in işe gitmesini engellemek için kapıyı kilitlemesi ise herkes için kabul edilemez bir durum oluşturdu! Müjgan’ın sevinç çığlıkları attığı bu sahnede Zeynep, babasının kendisine küçükken yaptığı o hareketi hatırlayıp aynı psikolojik şiddete uğradı.

İşte o anda izleyicinin gözünde Mehdi bitti! Şimdi ağzıyla kuş tutsa ne Zeynep’e ne de izleyiciye yaranamayacak! “Ne istiyorsun, her verdiğim kararda senden izin almamı mı istiyorsun?” diyen Zeynep’e “Evet” diyen Mehdi, “Kusura bakma Mehdi sen benim kocamsın, sahibim değilsin” sözleriyle şoka uğramıştı.

“Bak, bundan sonra karımsan, karım gibi davran” diyen Mehdi’ye Zeynep’in annesi ve Müjgan’ın hak vermesi izleyiciyi delirtirken, annenin verdiği öğüt ise çileden çıkardı!

İşte o sahne:

Zeynep’in “Kusura bakmayın siz bu zamana kadar başınızda çobana ihtiyaç duymuş olabilirsiniz ama ben ayaklarımın üstünde tek başıma durdum.” sözleri, adeta herkes için bir mesaj oldu.

Mehdi, en büyük hatayı Zeynep’i eve kilitleyerek yaptı ama Zeynep, buna boyun eğmeyip o kapıyı kırarak, çocukluğunda babasına karşı gelememenin acısını çıkaracak ve kimsenin hayatının önünde duramayacağını da gösterecek.

İzleyenlerden pek çoğu, Mehdi’nin acilen bir doktora gitmesi gerektiği mesajları da dikkat çekiyor. Kırmızı Oda dizisinin doktor hanımı ile Zeynep görüşmüştü ama asıl Mehdi’nin ihtiyacı olduğunu da söyleyen izleyiciler yok değil.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine beklenmeyen tepki! Sosyal medyada isyan dalgası 11

Dizinin senaristi, verdiği bir röportajda izleyicinin bu isteği doğrultusunda bir şeyler olabileceği mesajını vermişti. Bakalım ilerleyen bölümlerde Mehdi’yi o koltukta görebilecek miyiz?

Bu arada 17. bölümde eline çiçek alıp Zeynep’in işyerine gelen Mehdi, artık ne Zeynep’i ne de izleyiciyi mutlu edemeyecek! Dizinin yeni bölüm tanıtımını aşağıda izleyebilirsiniz…

Dizinin takipçileri, 16. bölümde Mehdi’ye o kadar çok kızdı ki Engin Öztürk’ün oynadığı Barış karakteri ile Zeynep’i daha çok birbirlerine yakıştırmaya başladılar. Zeynep’in saf ve iyi niyetli haliyle Mehdi’yi yeniden affedip affetmeyeceğini hep birlikte izleyeceğiz ama hikayenin gerçek bir olaydan alındığını da unutmayalım. Yani izleyenlerin istedikleri yönde gidip gitmeyeceğine senaristten çok hikayenin gerçekleri karar verecek.

İşte diziyle ilgili kadın izleyicilerden gelen mesajlardan bazıları…