Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisi öyle bir iş yaptı ki, tüm eleştirileri çöpe attı!

Erkenci Kuş dizisi öyle bir iş yaptı ki, tüm eleştirileri çöpe attı!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi
Biliyorsunuz dizi dünyasında tutan ve tutmayan yapımlar diye bir ayırım vardır.

Romantik komedi ve komedi yapımlarının tutması daha zordur.

Ancak dram ağırlıklı dizilerin tutma ihtimali hep yüksektir.

Kiralık Aşk gibi bir romantik komedi dizisinin ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. Ancak sonrasında yayınlanan birçok romantik komedi dizisi kısa sürede ekran ömürlerini tamamlayıp dizi çöplüğüne gitmişti.

İşte bu süreç romantik komedi dizilerini sabıkalı hale getirmişti.

Bu durumu değiştiren ise yaz ekranına damgasını vuran Erkenci Kuş oldu… Demet Özdemir ve Can Yaman’ın başarılı oyunculuğu ve senaryonun da etkisiyle Erkenci Kuş, romantik komedi dizilerinin de doğru şekillendirilir ise tutacağını herkese gösterdi.

Bu yazın kazananı Erkenci Kuş, peki ya kaybedenleri… Mesela Kalbimin Sultanı o da bir romantik komediydi aslında. Ama tutmadı…

Sinan Biçici, yaz ekranında yayınlanan dizileri analiz ettiği yazısında kaybedenleri ve kazananları yazdı.

İşte Sinan Biçici’nin yazısının detayı:

“Bu yaz iki romantik komedi ‘Erkenci Kuş’ ve ‘Darısı Başımıza’, bir dönem dizisi ‘Kalbimin Sultanı’, bir gençlik ‘4N1K İlk Aşk’, bir de komedi ‘Kocaman Ailem’ girdi yayına. ‘Kalbimin Sultanı’ ve ‘Kocaman Ailem’ sezonun kaybedeni oldu.

Erkenci Kuş dizisi öyle bir iş yaptı ki, tüm eleştirileri çöpe attı! 7

ERKENCİ KUŞ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

En büyük başarıyı ‘Erkenci Kuş’ yaptı. Çok yüksek reytingler alarak kışa da iddialı gireceğinin sinyalini verdi. Hem de romantik komedilerin ölmediğini, gün birincisi olabilecek sonuçlar alacağını yeniden gösterdi.

Hep söylüyorduk, iyi bir iş yaparsan türü önemli değil, tutar. Ama reyting sonuçlarını görmeden inandıramıyorduk. Önümüzdeki sezon da romantik komedi planlarını tekrar gündeme getirecek ‘Erkenci Kuş’…”