Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş ve Kiralık Aşk’taki benzerliklere inanamayacaksınız! Bir tek isimler farklı sanki!

Erkenci Kuş ve Kiralık Aşk’taki benzerliklere inanamayacaksınız! Bir tek isimler farklı sanki!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Can Yaman ve Demet Özdemir’in başrollerinde oynadıkları Erkenci Kuş dizisi, yaz dizisi olarak geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle ekrana geldi.

Dizinin genel olarak yaz dizilerine özgü romantik komedi türünde olması, benzer dizilerdeki klişelerle doluydu.

Meriç Acemi’nin senaristliğini yaptığı dizi, Dolunay, Çilek Kokusu gibi pek çok diziye benzetildi.

Ancak en çok da Kiralık Aşk dizisine! Geçtiğimiz yıl Ocak aylarında ekrana veda eden ve 2 sezon yayınlanan Kiralık aşk dizisinin senaryosunu da Meriç Acemi yazıyordu.

Aynı kalemden çıkma olan iki dizi arasındaki benzerlikler ise çok şaşırtıyor. Sanki isimler ve hikayedeki küçük farklılıkları çıkarsak, neredeyse aynı gibi duracak!

Erkenci Kuş ve Kiralık Aşk'taki benzerliklere inanamayacaksınız! Bir tek isimler farklı sanki! 9

Ufak Tefek Cinayetler dizisinin de senaristi olan Meriç Acemi, sektörün bilinen ve beğenilen senaristlerinden.

Ancak yaz dizilerinde fazlasıyla klişeye kaçmaya başlamış görünen o ki…

Erkenci Kuş’un ilk bölümü yayınlanır yayınlanmaz, herkesin aklına ilk gelen, Barış Arduç ve Elçin Sangu’nun başrolünde oynadıkları Kiralık Aşk dizisi oldu.

Peki neydi bu kadar iki diziyi benzer kılan özellikler?

En az 10 benzerlik dikkat çekiyor aslında. Şöyle sıralayalım:

Erkenci Kuş ve Kiralık Aşk'taki benzerliklere inanamayacaksınız! Bir tek isimler farklı sanki! 10

1- Öncelikle iki dizi de ekrandaki yaz dizileri gibi klişe bir konu üzerine kurulu. Zengin oğlan, fakir kız aşkı

2-Müstakbel aşkları olacak zengin patronlarıyla ilk karşılaşmaları hep öpüşerek oluyor!

Defne, garson olarak çalıştığı kafeye gelen Ömer’in, bir kızdan kaçmak isterken onu tutup öpmesiyle kalakalmıştı.

Sanem ise şirketin organizasyon gecesinde Can’ın, kendisini sevgilisi sanıp karıştırmasıyla ilk öpücüğü yanlışlıkla da olsa aldı.

3- Dizinin esas kızı, Kiralık Aşk’taki Defne ve Erkenci Kuş’taki Sanem, hiç istemedikleri halde mecburen boylarından büyük işlere kalkışıyorlar. Olayın içinde hep bir para mevzusu var!

Kiralık Aşk’ta Defne, abisinin yüklü miktardaki borcunu ödemek için Ömer’i aşk tuzağına düşürmek amaçlı Ömer’in yengesinden para almayı kabul etmişti.

Erkenci Kuş’ta ise babasının borcu için daha sonra aşık olacağını bilmediği Can’ın kardeşi Emre’den para aldı.

4- Her iki dizideki esas oğlan da çok yakışıklı, boylu poslu, kaslı, her fırsatta vücudunu gösteriyor. Ama ikisinin bir başka dikkat çeken özelliği var!

Her ikisi de sürekli spor yapıyor! Kiralık Aşk’ta Ömer de sporcuydu ve kürek çekiyordu. Erkenci Kuş’ta ise Can, rafting yapıyor. İkisi de su sporlarıyla uğraşıyor.

 

5-İkisi de sürekli pot kıran tipler. Özellikle sonradan aşık olacakları patronlarına karşı kırmadıkları pot kalmıyor adeta!

6-Her iki karakter de genç ve yakışıklı patronlarıyla aşk yaşıyorlar. Aynı zamanda çalışan oldukları şirketin patronu, gönüllerini çeliyor.

7-Defne ve Sanem karakterleri, küçük bir mahallede büyümüş, gözü kara, cesur, başına buyruk, mahallenin sevilen cici kızları. Kimi zaman başlarından büyük işlere kalkışan, belaya bulaşan, biraz da sakar kızlar. Kimi zaman da hem kendilerini hem de karşısındaki insanları zor duruma sokuyorlar!

8-Erkenci Kuş’ta Sanem’in, Kiralık Aşk’ta da Defne’nin, aralarından su sızmayan, adeta kardeş gibi oldukları ve yaşadıkları yaptıkları hemen her şeyi anlattıkları bir çocukluk arkadaşları var.

Sanem’in arkadaşı Ayhan, Defne’nin arkadaşı ise Nihan’dı. Nihan karakterini Sanem Yeles oynuyordu. Ayhan’ı ise No:309 dizisinde de Demet Özdemir ile birlikte oynayan Ceren Taşçı oynuyor.

9- Ne ilginçtir ki her iki şirkette de entrikalar dönüyor! Hep şirketi arkadan vurmaya çalışan bir kişi, dışardan sızmaya çalışan başka bir kişi var.

Kiralık Aşk’ta Yasemin şirketin arkasından iş çevirirken, Ömer’in şirketine göz diken Deniz ile işbirliği yapmıştı.

Bu kez Erkenci Kuş’ta Can’ın kardeşi Emre, abisinin patron koltuğuna oturmasıyla eski sevgilisi ile anlaşıp şirketin bilgilerini sızdırmaya başlıyor.

Erkenci Kuş ve Kiralık Aşk'taki benzerliklere inanamayacaksınız! Bir tek isimler farklı sanki! 11

10- Hem Defne hem de Sanem, plaza hayatından hiç hoşlanmayan, spor giyinen, iş hayatında topuklu ayakkabı giymek zorunda kalınca çok zorlanan, laflarını tutamayan, biraz patavatsız ama içten, samimi ve doğal iki karakter. Sürekli yaptıkları sakarlıklarla da herkesi güldürüyorlar.

11-Her iki dizide de iki aşık arasında gizemli ya da geçmişe dayanan bir hikayeye atıfta bulunan semboller var.

ERKENCİ KUŞ TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Erkenci Kuş’ta Galapagos’ta yaşayan Albatros kuşu sembol olmuş, Kiralık Aşk’ta ise Ömer, Defne’ye olan güvenini kaybettikten sonra onu çizimlerine Yalancı Kuş olarak yansıtmıştı.

Bu arada Kiralık Aşk’ta ise Aşk ve Gurur kitabı ile Albertine Kayıp kitapları ön plana çıkarılmıştı. Kitaptaki hikayelerle karakterlere benzerlikleri atıfta bulunuluyordu, bu kez Erkenci Kuş’ta Albatros Kuşu’nun hikayesinden yola çıkılarak Can karakteri tarif ediliyor.

Erkenci Kuş’un devamında başka hangi benzerliklerle karşılaşacağız, onu da izleyip hep birlikte göreceğiz…