Ana sayfa Sosyal Medya Faruk Turgut’un Erkenci Kuş, Can Yaman ve Demet Özdemir itirafları olay oldu!

Faruk Turgut’un Erkenci Kuş, Can Yaman ve Demet Özdemir itirafları olay oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gold Film’in sahibi olan Faruk Turgut, aynı zamanda Erkenci Kuş dizisinin de yapımcısıydı… Faruk Turgut, çok önemli açıklamalarda bulundu.Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve TRT iş birliğinde, üniversitenin Üsküdar’daki merkez yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda “Dizi sektörünün geleceği” masaya yatırıldı.

Panelde oyuncu Vildan Atasever, dizi yapımcıları Faruk Turgut ile Onur Güvenatam, TRT 1 Kanal Koordinatörü Cemil Yavuz, Blu TV İçerik Yöneticisi Şehnaz Uğur yer aldı. Can Yaman konusunun açıldığı bölümde Farut Turgut’tan olay olacak itiraflar üst üste geldi.

Erkenci Kuş senaryosu gelmeden önce Can Yaman ve Demet Özdemir’e ayrı ayrı diziler yapmayı planladığını anlatan Faruk Turgut, kanalların dahi belli olduğunu anlattı.

Turgut, “Daha sonra şunu fark ettim, ikisinin bir araya gelmesinden oluşacak sinerjinin çok yüksek olabileceğini hissederek, diğer diziyi iptal ederek ikisini bir araya getirdim” diye konuştu.

Karakterin tasarımının önemini anlatan Faruk Turgut, bir romantik komedi dizisinden çıkan Can Divit karakterinin hem yurt içinde hem de yurt dışında bu kadar çok etkili olmasını bir ilk olarak değerlendirdi.

Turgut, “Can Yaman, Erkenci Kuş’tan önce 4 dizide daha oynadı. Ama hiç birinde bu kadar etkili olamadı. Bunun da temel nedeni; saçına, başına, vücut diline, kostümüne ciddi anlamda zaman ayırarak bunun üzerinde çok titizlenerek bir çalışma yaptık” şeklinde açıklamada bulundu.

Can Yaman’ın son dönemde çok tartışılmasına sebep olan ‘libidolu – libidosuz’ oyuncu ayırımı ve İspanya TV’sindeki ‘arka odaya geçelim’ gaflarına değinmeyen Faruk Turgut, farklı ifadelerle Can Yaman konusunda hata yaptıklarını da itiraf etti:

“Cidden de ben de bu kadar etki yaratacağını düşünmüyordum.Ama biraz fazla da bir etki yarattı. Şu anda onun mağduriyetini had safhada yaşıyoruz. Karakter çok sevildi, çok etkili bir hale geldi. Özelilkle bir romantik komedi karakterinin bu kadar etkili olması, Türkiye’de ilk defa olan bir şey. Hem içeride hem dışarıda ciddi bir etki yaratmış durumda. Bunun da tabii ki artıları, eksileri tarafımızdan değerlendiriliyor.”

İşte Magazin Noteri kanalında yayınlanan Faruk Turgut’un açıklamaları.