Ana sayfa Ayak Sağlığı Futbolcularda Basış Problemi

Futbolcularda Basış Problemi

tarafından necati

Basış problemleri her spor dalında olduğu gibi futbolcularda da önemli bir yere sahip. Futbol, güç ve performansın belirli bir uyumla ortaya çıkması gereken, dolayısıyla kas kuvvetlerine ve eklemlerin sağlamlığına ciddi anlamda ihtiyaç duyulan bir spor dalıdır.

Basış bozukluklarıyla karşımıza çıkan ayak tabanındaki yanlış ağırlık dağılımı, maç ve antrenmanlar esnasında kaslarda ve fasyalardaki gerginliği inanılmaz derecede artıran bir etki gösterir. Dolayısıyla, büyük bir yüke maruz kalan bu kas ve fasya yapıları sakatlanma riskini de ortaya çıkarabilir. Yine futbolcularda sık karşılaşılan kas kısalıkları da, basış bozukluklarından olumsuz etkilenme oranını da artıracaktır.

İçe basma ya da dışa basma pozisyonundaki ayak bilekleri de, tüm vücut kinetik zincirini etkiler. Bu kinetik zincirdeki her bir eklem, kemik ve kas yapısı da, futbolda büyük bir yüke maruz kalır. Bu yük, hem sporcunun performansına hem de oyun performansına olumsuz etkiler gösterir. Bu olumsuz etkileri minimum hale getirmek için doğru egzersizler, doğru ayakkabı seçimi ve doğru ortopedik tabanlıklar önemli ayrıntılardır.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Bir oyuncu maç sırasında yaklaşık 10 km mesafe koşar. Her adımın vücutta yarattığı darbenin etkisi kendi vücut ağırlığının üç ilâ beş katına eşittir. Yanlış dizilimdeki ayaklar, bu darbenin büyük bir kısmını vücudun geri kalanına aktararak diz, kalça ve beldeki kas gerginliğini artırır. Bu durum zamanla strese bağlı sakatlanmalara, eklem yüzeylerinin aşınmasına ve ağrıya sebep olabilir. Kişiye özel şekillendirilen FootBalance Performance yalnızca 42 gr. ağırlığı ile futbol kramponlarının içine yerleştirilerek, dayanıklılık, darbelerin daha iyi emilmesi ve topun daha iyi kontrol edilmesi için biyomekanik verimliliği iyileştirmenize yardım etmek amacıyla ayaklarınızı destekler. #futbol #krampon #FootBalanceTR #ortopediktabanlık #kişiyeözeltabanlık #sağlıklıspor #sporcusağlığı #sporfizyoterapisti #FootBalance #UniqueAsYou #podolog #ayaksağlığı

FootBalance Türkiye (@footbalancetr)’in paylaştığı bir gönderi ()