Ana sayfa Dizi Haberleri “Gözünü kapatsan sanki konakta geçiyor!” Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde yanlış giden bir şeyler var!

“Gözünü kapatsan sanki konakta geçiyor!” Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde yanlış giden bir şeyler var!

tarafından zk zk

"Gözünü kapatsan sanki konakta geçiyor!" Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde yanlış giden bir şeyler var! 7

Kanal D’nin yeni dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi yayına girdi ve eleştirilerin ardı arkası kesilmedi! Diziyi beğenenlerin yanı sıra beğenmeyenler de var.

İzleyicinin nasıl bir yol izleyeceğini, Salı akşamı ekrana gelen iddialı reytingleriyle dikkat çeken Kadın dizisiyle rekabet edip edemeyeceğini göreceğiz ama beklenen reytingi ilk bölümde alamamasının da nedenleri konuşulmaya devam ediliyor.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, ilk bölümü 2.2 milyon liraya malolan diziyle ilgili eleştirilerini kaleme alarak bazı detaylara dikkat çekti.

Sezon ortasında böyle büyük prodüksiyonlu bir dizi yayınlamak stratejik bir hata!

Dizinin ilk hatasının 2013 yılında ekrana gelen ve Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatan dizinin ancak 5 bölüm sürdüğünün unutularak yeniden denenmişi denemesi olduğuna işaret ediyor.

Senaryoya oyuncu bulmak yerine oyuncuya göre senaryo yazmanın yanlışlığına değinen Oya Doğan, Muhteşem Yüzyıl’ın bu hataya düşmediği için büyük başarı elde ettiğine değiniyor ve “Üstelik seçilen yönetmen, senarist, oyuncular, sanat ekibi yolda değişiyor. İlk bölüm çekiliyor ve izlenince beğenilmediği için çöpe atılıyor. Yeni gelen ekip can havliyle her şeyi değiştirip yayına dizi yetiştirmeye çalışıyor. İşleri hiç kolay değil!” yorumunu yapıyor.

“Kanal zaten çok büyük bir risk almıştı. Keşke riski büyütüp diziyi yeni sezonda girseydi. Vatanım Sensin zaten bitiyor. Onun yerine perşembe akşamları Mehmed’i girmek daha doğru bir hamle olurdu. Böylece ekibin vakti olduğu için alelacele iş yetiştirmek yerine iyi bir senaryo, oyunculuklar ve çekimler çıkardı ortaya…” diyen Oya Doğan, ekranda adeta “2018 model Fatih Sultan Mehmed izledik” ifadesini kullanıyor.

“Gözünü kapatsan sanki bir konakta geçen dizi gibi!”

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethettiğinde 25 yaşında olduğu ve Kenan İmirzalıoğlu’nun 45 yaşında olmasıyla ilgili dizinin yayınından önce pek çok eleştiri gelmişti.

Oya Doğan, İmirzalıoğlu’nun rolüne inanması ve başarılı performansıyla bu farkın hiç anlaşılmadığına dikkat çekti.