Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisinde reyting getiren büyük kötülük!

Hercai dizisinde reyting getiren büyük kötülük!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Hercai dizisindeki kadın çekişmesi, yapıma yarı bir bakış açısı sunulmasını hak ediyor.

atv ekranlarında ilk sezonunda sadece 12 bölümle izleyici karşısına çıkan, elde ettiği başarıyla da takdiri hak eden Hercai dizisi, Miran ve Reyyan ilişkisinden farklı olarak yan rollerdeki kadın karakterlerinin çekişmeleriyle de ilgi görüyor.

Başarılı oyuncu seçimi, karakterlerin doğru kurgulanması ile Hercai dizisi 2. sezonda aynı fırtınayı estirecek bir yapım görünümünde.

Hercai dizisinde erkeklerin değil de kadınların yarattığı şiddet, kötülük dalgası izleyiciyi ekranda tutmada önemli bir etken konumunda….

Hercai dizisinin kadınlarının birbirlerine karşı uyguladığı ölçüsüz şiddet, kadınların hemcinslerine ne kadar zalim olabileceğinin de göstergesi gibi…

Kötülüklerin kaynağına bakıldığında ise Azize karakteri öne çıkıyor.Ayda Aksel’in başarılı oyunculuğunda Azize karakteri baş kötü konumunda.

“AZİZE BANA TERS GELİYOR”

Midyat sokaklarında yürürken neler yaşadığını anlatan Ayda Aksel, “Bir yandan nefret ediyorlar, çok rahatsız oluyorlar Azize’den… Bir yandan da bu kadar güçlü bir kadın olmasından saygı duyuyorlar Azize’ye..” diye konuşmakta…

Hercai dizisinde reyting getiren büyük kötülük! 7

Azize’yi sürprizlerle dolu olarak gören Ayda Aksel, karakterinin sınırının nereye varacağını kendisinin de bilmediğini belirtiyor.

Ayda Aksel de Azize’ye kızanlardan. Ünlü oyuncu, “Azize’yi oynamayı çok seviyorum. Kuşkusuz sertliği, bu kadar intikam duygusu, bu kadar nefret dolu olması bana ters geliyor. Ama bir karakter olarak oynamaktan çok büyük zevk duyuyorum. Çok iyi yazılmış bir karakter bence” ifadeleriyle bu durumu özetliyor.

Ayda Aksel, kendisine tam ters nitelikteki Azize karakteriyle birlikte kadın kininin nerelere varabileceğini özetlemiş oluyor.

HERCAİ’NİN KADIN BAKIŞI ŞİDDET YÜKLÜ

Bu noktada Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu’nun Azize karakterini tanımladığı şu satırlarını da hatırlatmakta fayda var:

“Kendi hırsını tatmin için genç bir kızın hayatıyla oynamakta sakınca görmeyen bu kadın, kendi kız torununu düşünmeden şiddet mantığını sürdürmekte. Torunum dediği adamı yalanlarıyla dolduruşa getirip onu, bir kızın namusuyla ve duygularıyla oynatmaya yönlendirecek kadar kötü olabilmekte.

Aynı dizideki diğer kadınlar için de hemcinslerine kötülük yapmak, onların şiddete maruz kalmasını izlemek adeta bir zevk…

Kısacası; Erkeklerin töre ayağına şiddete yöneldiği ‘Hercai’nin kadına bakışı da şiddet yüklü!”