Ana sayfa Dizi Haberleri İsimsizler, Söz ve Savaşçı dizilerinin ortak yönlerine dikkat

İsimsizler, Söz ve Savaşçı dizilerinin ortak yönlerine dikkat

tarafından ker_def

isimsizler-ragipsavas

Gökten zembille inmiş gibi bir anda ekranlarımızda beliren savaş, asker, vatan, millet temalı İsimsizler, Söz ve Savaşçı dizilerinin ortak paydalarını sizler için inceledim.

Zıtlıkları kullanarak anlatmak

Zıtlıkları kullanarak hikâye anlatımı haberlerden çok alışık olduğumuz bir anlatım şekli. Çatışma üzerine kurulan bir hikâye zıtlıklardan beslenir. Örneğin, Kanal D’de yayınlanan Barakuda Film ve Es Film yapımı İsimsizler’de yasa dışı örgütlenmenin karşısında iyi niyetli ve kahraman ordu, kaymakam ya da devlet var.

Bize karşı onlar

Kimileri için bir topluluğa bağlı olmak çok önemlidir. Bu onlara kolektif bir kimlik verebilir. Kendilerini bir topluluğun parçası olarak daha güvenli ve üstün bir konumda hissedebilirler. Bu onları diğerlerine karşı duyarsız ve tahammülsüz hale getirebilir. Farklı topluluklarla arasına barikat kurmak ihtiyacı korkudan kaynaklanır. Her üç dizide de aynı toprakları paylaşmamıza karşın taraflar son derece net biçimde ayrılmış durumda. Dost görünen ama insanları birbirine kırdıran müttefikler, ülkemizin ilerlemesini istemeyen yasa dışı örgütler, yardım ve yataklık yapan belediye başkanları bir yanda, vatan uğruna şehit olup hakka yürüyen askerler diğer tarafta.