Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin için umut var ama bu hataları yapmaya devam ederse finale gider!

İstanbullu Gelin için umut var ama bu hataları yapmaya devam ederse finale gider!

tarafından zk zk

İstanbullu Gelin için umut var ama bu hataları yapmaya devam ederse finale gider! 8

Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Cuma akşamları ekrana gelen İstanbullu Gelin dizisinin kısa bir süre önce final yapabileceği ile ilgili iddialar gündeme gelmişti.

Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin ve Salih Bademci’nin rol aldıkları dizinin konusunun ilerlemediği, aynı konular etrafında döndüğü, reytinglerinin istenen seviyede olmadığı şeklindeki iddialar, dizinin finale ilerlediği ile ilgili söylentilere yol açmıştı.

Bu hafta 43. bölümüyle Ab kategorisinde zirvedeki yerini yine kimseye kaptırmayan dizi, aslında haftalardır benzer bir çizgi izliyor. Dizi, Total’de bu hafta 4. sırada olsa da ABC+1 kategorisinde de zirvede. Sosyal medyanın da ilk beş sıralamasında yer almaya devam ediyor. Bu hafta en çok konuşulanlarda 3. sıradaydı.

Geçtiğimiz hafta 23 Mart akşamı yayınlanan bölüm de Ab’nin zirvesindeydi. Total’de 3. sıradaydı ve bu hafta bu sırayı hemen arkasından gelen Atv’nin Aşk ve Mavi dizisine kaptırarak bir sıra geriledi ve 4. sıraya düştü.

16 Mart’ta yayınlanan bölümü de yine AB’nin ilk sırasına otururken Total’de 4. sırada yer alıyordu.

9 Mart tarihinde ise yine durum benzer. AB’de birinci olan dizi, Total’de 3. sırada.

İstanbullu Gelin için umut var ama bu hataları yapmaya devam ederse finale gider! 9

Yani son haftalara bakıldığında Total’deki 3. ve 4. sırada yer değiştirmesine rağmen AB kategorisinde dizi zirvedeki yerini kimseye kaptırmıyor. Bu açıdan bakıldığında dizinin reytinglerinde ciddi bir düşüş görülmüyor. Total’in ilk sırasına yerleşemese de hatırı sayılır bir yerde durmaya devam ediyor. Dolayısıyla dizinin reytingi için büyük bir dalgalanma yaşandığı söylenemez.

Yani kanalın diziyi bir anda bitirme kararını almasında reytingin etkili olamayacağı da bu listelerden belli oluyor. Kendi adına yerini koruyan dizi, Cuma akşamları yayınlanan Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, Payitaht Abdülhamid dizileriyle rekabetinde çok bir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Ancak sıkıntı başka bir noktaya işaret ediyor. O da dizinin çıkmaza giren ve klişeye düşen konuları! İşte İstanbullu Gelin’in handikapıyla ilgili detaylar…

(Haberin devamı için sonraki sayfaya tıklayınız…)