Ana sayfa Dizi Haberleri Kadın ve İstanbullu Gelin dizilerine bravo! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadılar…

Kadın ve İstanbullu Gelin dizilerine bravo! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadılar…

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
İstanbullu Gelin’de çalışanların büyük çoğunluğunun kadın olduğunu biliyor muydunuz?

Dizilerin toplum üzerindeki etkisi malum. Milyonlarca insanın izlediği ve sosyal medyadan takip ettiği diziler, 8 Mart gibi önemli bir tarihi de atlamadı. Star TV’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin de bu dizilerden birisi. Bu hafta izlediğimiz bazı dizilerde kadınlar gününe selam çakan dizilerde aynı zamanda kadına şiddet konusuna dikkat çeken göndermeler de yer aldı.

Kadın ve İstanbullu Gelin dizilerine bravo! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü unutmadılar... 7

Kadın dizisinde dün akşam Özge Özpirinçciler’in oynadığı Bahar ve Hikmet karakteri arasında geçen bir konuşma da bu göndermelerden birisiydi. Ceyda ile arasını düzeltmesini isteyen Hikmet’e Bahar, herkesin dikkatini çeken bir tavır gösterdi. Bahar, defalarca kez dövdüğü, göz açtırmadığı, onurunu kırdığı Ceyda’yı Hikmet’le barışsın diye ikna etmeyeceğini söyledi. Hatta ‘Öleceğimi bilsem yine yapmam’ diyerek konuyu bağladı ve sonrasında da gülmeye başladı. Hikmet, ne olduğunu anlayamadı ve neden güldüğünü sordu. Bahar da “Hastayım ya ben, öleceğimi bilsem dedim, ona gülüyorum” sözleriyle Hikmet’i şaşkınlığıyla baş başa bıraktı. İki çocuğuyla hayat mücadelesi veren ve ayakları üzerinde durmak için elinden geleni yapan Bahar, hayatın içindeki pek çok kadını da temsil ediyor. Bu yönüyle de dizi büyük takdir topluyor.

İstanbullu Gelin dizisi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle resmi twitter sayfasında “Bizim setimiz için ayrı güzel ve önemli bir gün çünkü iddia ediyoruz ki içerisinde #istanbullugelin den daha çok kadının çalıştığı, emek verdiği başka bir iş yok tv’de ??‍♀️ kadınların her alanda ürettiği, yaratıcılık dolu nice işleri olsun memleketimizin!” mesajıyla bu özel günü kutladı.

Ayrıca, kadın oyuncuların ve iki kadın yönetmenin fotoğraflarını da anlamlı mesajlarla sayfadan paylaştı. İşte o paylaşımlar: