Ana sayfa Dizi Haberleri Kalbimdeki Deniz dizisi kendi kendini tüketmeyi başardı? Dizi finale yürümüyor, koşuyor!

Kalbimdeki Deniz dizisi kendi kendini tüketmeyi başardı? Dizi finale yürümüyor, koşuyor!

tarafından ker_def

KALBİMDEKİ DENİZ NİYE BU HALE DÜŞTÜ?

Yüksek tondan tartışmaların, silahları konuşturan sahnelerin ve aşk üçgenlerinin hüküm sürdüğü ekranlarımızda sakin ve seviyeli bir aile işi olarak çıkmıştı ‘Kalbimdeki Deniz’. Hiç kuşkusuz sürüyle mantığa aykırı detayları olmuştu… Ki, yeri geldikçe eleştirmiştik biz de bunları. Lakin izlenmesi kolay yapım olma özelliğini pek etkilememişti bu aksaklıklar. Dolayısıyla ilk sezonu da hiç fena olmayan reyting sonuçlarıyla tamamlayıp ikinci sezonda devam vizesini almıştı rahatlıkla.

Ancak halim selim içeriğiyle gücünü yaratan ‘Kalbimdeki Deniz’in ikinci sezonu hiç de beklendiği gibi bir tabloyla göstermedi yüzünü. Aşkı ve kadını yücelterek yola çıkan işin özü buhar olup gitti sanki. İçeriği uzatmak ve uzun süreyi doldurmak için ağırın ağırı haline getirilen temponun yanı sıra yeni konular yaratmak için karakterlerle de alabildiğine oynandı. Senaryoya ve yönetime dokunan değişim değneği, entrika ve ihanet pompalıyordu adeta.

Ne hikmetse hiç tedavi görmediği halde taş gibi ortalıkta dolaşan Hülya’nın mide kanseri garabeti ve damdan düşer gibi ortaya çıkıp sonlanan hamileliğiyle ara nağme okunması… Mirat’a Yosef sürprizi yetmemiş gibi kalp hastalığı ajitasyonu yaratılması… Mustafa’yı çok sevdiğini sandığımız Ece’nin bir anda nişanı atıp sırf hemen ölecek diye dizinin odak noktası haline getirilen ve Yusuflaşan Yosef’le nikâh masasına oturtulması… Güzel mesajlar yüklü Mustafa’nın ailesiyle eğitim aşkının silme ortadan kaldırılıp acizleştirilmesi ve suçlu konumuna sokularak kendi kafasına sıkıp ‘Aranan kalp bulundu’ özverisi sergilemesi… Mirat’ın arabanın frenine basıp durmak yerine kendisine defalarca toslayarak öldürme niyetini açık eden kamyonun altına altına doğru sürüp, nihayetinde uçurumdan cumburlop yuvarlanması…