Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin, Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Demet Evgar’la birlikte sosyal medyayı salladı!

Kerem Bürsin, Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Demet Evgar’la birlikte sosyal medyayı salladı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kariyerinin en büyük çıkışını yaptığı Sen Çal Kapımı dizisinin sona ermesinin ardından kendini sosyal sorumluluk projelerine veren Kerem Bürsin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Demet Evgar’la birlikte çok büyük bir başarıya imza attı. Kadınlar Günü’nde Demet Evgar’la bir araya gelerek söyleşi gerçekleştiren Kerem Bürsin, sosyal medyayı salladı.

Ünlü oyuncu Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi tarafından 2014’te, cinsiyet eşitliğinin yaygın hâle getirilmesi için başlatılan dayanışma hareketi He For She’nin Türkiye’deki ilk sözcüsü olmuştu. Kerem Bürsin bu görevi çerçevesinde her fırsatta kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda mesaj veriyor, açıklamalar yapıyor.

Kerem Bürsin’in bu projesi kapsamında gerçekleştirdiği son etkinlik Demet Evgar’la birlikte oldu. Kerem Bürsin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayına Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ofisi’nin ilk “İyi Niyet Elçisi” seçilen Demet Evgar’ı konuk etti.

Kerem Bürsin, Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Demet Evgar’la birlikte sosyal medyayı salladı! 2

Kerem Bürsin ve Demet Evgar’ın etkinliği sosyal medyada büyük yankı buldu. Etkinlik için yaratılan #BürsinxEvgar etiketi 25 ülkede gündem olurken 52 bin tweete konu olup 9.1 milyon potansiyel etkileşim sağladı. Bu rakamlar büyük bir başarı olarak kabul edildi.

Amacı toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak olan He For She, bu mücadelede özellikle erkeklerin desteğini almaya çalışıyor. Dernek, Türkiye’deki ünlü erkek sözcüsü olarak da Kerem Bürsin’le anlaşmıştı.

Kerem Bürsin bir süre önce hareket için özel olarak çekildiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bu harekete destek amaçlı verdiği pozda üzerinde “Artık cinsiyetçi şakalara gülmüyorum ve tepki göstermiyorum” yazılı bir kağıt tutan Bürsin bu mesajla cinsiyetçi şakaların artık yapılmaması gerektiğine dikkat çekmişti.