Ana sayfa Ayak Sağlığı Kimler ortopedik tabanlık kullanmalıdır?

Kimler ortopedik tabanlık kullanmalıdır?

tarafından necati

Vücudumuz için temel görevi gören ayaklarımızın çektiği cefayı muhtemelen hiçbir organımız çekmez. Bitmek bilmeyen yorgunluklar, kas ve eklem ağrıları genellikle bir şeylerin yanlış gittiğinin habercisidir. Vücudumuz ayaklarımızın sözcüsüdür.

Her ayak kişiye özeldir. Sağ ve sol ayaklarımız dahi birbirinden farklıdır. Ayak taban yapımız kendine özgü kıvrım, eklem ve boşluklardan oluşur. Topuğumuz ve ayak kemerimiz mümkün olduğunca desteklenmek isterken ayak tabanımız yükü vücudumuza dağıtmak ister. Konfor bunun karşılığında gelir.

Ortopedik tabanlıkların faydası nedir?
Ayaklarınız düzgün desteklendiğinde vücut mekaniğiniz iyileşir. Genel vücut dizilimi ve formu daha verimli hale gelir. Böylece yanlış yüklenmelere bağlı sakatlıkları ve eklemlerin erken aşınmasını önlerken, enerjinizi de muhafaza eder. Ayaklar üzerindeki gereksiz baskı azalır ve kan dolaşımı kolaylaşır. Herhangi bir aktivite esnasında yorulma hissi azalır, performans artar. Yaşam kaliteniz ve verimliliğiniz artar.

Ne zaman ortopedik tabanlık kullanılmalıdır?
Ayaklarımızı ve beraberinde genel vücut kinetik yapımızı koruyabilmek, yaşam kalitemizi iyileştirmek için her zaman kişiye özel hazırlanan ortopedik tabanlık kullanmalıyız. Fiziksel aktivitelerinize veya kullanım amacınıza uygun tabanlıklar çok kısa bir süre içinde hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olacaklardır.

Mutlu ayaklar, mutlu hayatlar.