Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda’daki Selvi’nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı!

Kırmızı Oda’daki Selvi’nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – tv8 ekranında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde yer alan bir hikaye, izleyiciyi ülkemiz gerçekleriyle karşılaştırdı. Çocuk yaşta evlendirilen ve hatta kendilerinden çok daha büyük kişilerle evlilik yoluyla hayatları karartılan onlarca çocuğun hikayelerinden birisiydi Selvi’nin hikayesi. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek bir hayattan alıntıladığı kitabındaki hikaye, günümüzde hala yaşanan bir gerçeği adeta herkesin suratına vurdu!

Başarılı oyunculuğuyla pek çok dizi ve sinema filminde rol alan Sema Kekiç’in oynadığı Selvi Hanım, 35 yıldır evinden çıkamayan bir kadın. Doktor Hanım ile seanslarını internetten canlı bağlantı ile yapıyor. Doktor Hanım’a, kimseye anlatmadığı sırlarını dökerken, ekran başındaki izleyicileri de göz yaşlarına boğmakta.

Bir kaç haftadır diziye dahil olan Selvi karakteri, dizinin takipçilerini bir gerçekle yüzleştirmekte. ‘Çocuk gelin’ denilen ama çocukların gelin olmayacağı mantığıyla da farkındalık yaratılmaya çalışılan bu sıfatlandırma, küçücük yaşta, çoğu kez ailelerinin de rızası ile evlendirilen binlerce insanın hayat hikayesine dokunuyor.

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 13

Kırmızı Oda’daki Selvi, babası tarafından karısı ölen zengin bir adama resmen satılıyor. İki kızı olan adam, 15 yaşındaki Selvi ile evlendiriliyor. Selvi’nin adamın evine ilk gittiği gece yaşadıkları ise adeta bir kabus! Gerdek gecesinde yaşadıklarını paylaşan Selvi, çocuk yaşta evlilik adı altında tecavüze uğruyor!

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 14

İzlerken herkesin içini kanatan bu olay, aslında herkesin çevresinde gördüğü, duyduğu ya da medyadan takip ettiği, 18 yaş altında herkesin çocuk kabul edildiği ülkemizde, bir şekilde hala gerçekleşen kanayan yaramız!

Ailelerin daha bilinçli olması, konuyla ilgili farkındalığı arttırmak, çocuk yaşta böyle bir olayı yaşamış birinin hikayesini dinlemek, izleyenlere durumu daha net bir şekilde göstermekte.

Konuyla ilgili sosyal medyada diziyi izleyenlerden yorumlardan geliyor. Bu yorumlarda sahneyi izleyenlerin pek çoğu göz yaşlarını tutamadıklarını söylerken durumun vahametini de daha iyi görmekte oldukları yorumlarına yansıyor.

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 15

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 16

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 17

Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 18 Kırmızı Oda'daki Selvi'nin hikayesi, öyle bir yaraya dokundu ki tokat gibi çarptı! 19