Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisindeki bu hamle diziyi kurtarmaya yetecek mi?

Kızım dizisindeki bu hamle diziyi kurtarmaya yetecek mi?

tarafından ker_def
Televizyongazetesi/Detay

tv8’in Cuma akşamları ekrana gelen dizisi ‘Kızım’ son iki haftadır reytinglerde ciddi bir düşüş yaşamaya başladı.

Senaryonun giderek tıkandığı dizide reytinglerin de düşmeye başlaması ikinci sezonu tehlikeye atar mı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz ama atv’nin yeni dizisi Hercai’nin giderek yükselmesinin etkileyeceği dizilerden birisi olacağı kesin.

Çünkü, her iki dizinin hedef kitlesi de aynı. Kızım ya da Gülperi’den sıkılan izleyiciler için Hercai güzel bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

İzleyicilerin yine şikayet ettiği bir bölümde ekrana gelen Kızım’da; hastalığı nedeniyle 3 haftadır hafıza kaybı sorunu yaşayan Öykü’nün sonunda her şeyi hatırlamasının çok hızlı gelişmesi izleyenleri kızdırdı.

Hiçbir şey olmamış gibi devam eden bu sahneden sonra heyecansız ve dümdüz bir bölüm izlediklerini söyleyen izleyiciler Demir ve Öykü’nün sürekli ‘Küçük Prens’ kitabını okumasından da sıkıldıklarını dile getirmeye başladı.

“Başka kitap yok sanki” diyerek  bu sahneleri eleştiren izleyenler dizinin sadece Demir ve Öykü’nün sevimli baba-kız sahneleriyle yürümeyeceğini düşünüyor.

Kızım dizisindeki bu hamle diziyi kurtarmaya yetecek mi? 8

Babanın Demir olması diziyi kurtaracak mı?

Uzun zamandır devam eden “Öykü’nün biyolojik babası kim” sorusu da bu bölümde nihayet cevabını buldu. Cemal’in Öykü’nün kendi kızı olduğunu iddia ederek dava açtığını öğrenen Demir önce Cemal’le konuştu sonra da hastaneye giderek daha önce yaptırıp sonucuna bakmadığı testten bir çıktı daha istedi. Testin sonucuna bakan Demir, Öykü’nün kendi biyolojik kızı olduğunu öğrendi.

Bu duruma birçok izleyici sevinse de, Demir’in dizinin orjinal versiyonundaki gibi gerçek baba çıkmaması gerektiğini savunan izleyenler ise “Sırf Demir-Öykü’yü seven izleyenlerin baskısı ya da reyting korkusu yüzünden baba Demir çıktı. Ama Demir’in baba çıkması diziyi kurtarmaz. Şimdi tüm olaylar çözüldü. Cemal’in planın da ne anlamı kaldı” eleştirisini getirdi.

Demir’in gerçek baba çıkmasıyla bu bölüme kadar zaten karakteri düzgün anlatılmayan ve planlarından sonuç alamayan Cemal’in dizideki varlığının anlamı da bir kere daha sorgulanır oldu. Cemal’in, Demir ile uğraşacağı güzel bir plan bulup bunu birkaç bölüm devam ettirmesinin dizinin tıkanan hikayesinin önünü açacağını düşünen izleyenler babanın Demir’in çıkmasıyla birçok izleyicinin inandığının aksine konunun tıkacağını savunuyor.

Dizide Demir ve Öykü dışındaki karakterleri sevmeyip yoğun eleştirilerle senaryoya müdahale eden izleyicileri de eleştiren bazı izleyenler “Diziyi bir bütün olarak izlemesini bilmeyenler senaryonun basitleşmesine neden oluyor” eleştirisini getirdi.

İzleyenlerin aklındaki bir başka tahmin ise baba da çıkmamasının ardından zaten hikayesi düzgün anlatılmayarak harcanan Cemal karakterinin diziden çıkarılacağı yönünde. Çünkü artık bu saatten sonra Demir’den intikam almak için yeni bir plan yapsa şu ana kadar yaptıklarından farklı bir şey yapmamış olacak. Biyolojik baba Demir de olmasaydı planını birkaç bölüm yürütebilirdi ama şuan senaryo karakterin oldukça anlamsız kaldığı bir noktada bulunuyor.

Daha önce de Asu karakterinin hikayesini güzel anlatamayıp sonra da apar topar diziden gönderen senarist için izleyenler “Aslında çok güzel hikayeyi berbat etti” yorumları yapıyor.

BU SAHNELER DE AŞK YENİDEN ÇAKMASI 

Öte yandan, Demir’in kadım dostu Uğur karakterinin bu bölüm yaşadıkları da başrol oyuncusu Buğra Gülsoy2un daha öncesi dizisi ‘Aşk Yeniden’i hatırlattı. Geçen hafta iş yaptığı tehlikeli adamlar tarafından dövülüp ormana atılan Uğur’un başına kötü bir şey gelecek sanılıyordu ama Uğur kendisini onu bulup yardım eden kadının kapattığı ahırda buldu.  Üstelik, kadın sebepsiz yere Uğur’a ‘seninle evleneceğiz’ deyip durdu.

Kızım dizisindeki bu hamle diziyi kurtarmaya yetecek mi? 9

Buna benzer sahneleri daha önce ‘Aşk Yeniden’ dizisinde gören izleyenler ise “Komiklikten çok Aşk Yeniden çakması olmuş” yorumunu yaptı.