Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisine eleştiri: “8 yaşındaki çocuk böyle mi olur?”

Kızım dizisine eleştiri: “8 yaşındaki çocuk böyle mi olur?”

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Analiz

tv8’in Cuma akşamları yayınlanan Med Yapım imzalı ‘Kızım’ dizisiyle ilgili bir süredir konuların sıkıcı ve tutarsız ilerlediği ile ilgili yorumlar yapılıyordu.

Dizinin konusunun aslında çok tatlı ve güzel olduğunu ancak senaryonun güzel işlenmediğini belirten bazı izleyenler dizinin bu tempoyla giderse kan kaybedeceğini düşünüyordu.

İzleyicilerin yaptığı bu yorumlar geçen Cuma akşamı yayınlanan bölümün Total’de 10. sıraya düşerek reyting kaybına uğramasıyla belirtilerini göstermeye başladı.  Cuma akşamki bölüm atv’nin yeni başlayan dizisi Hercai’nin de altında kalarak 3.94 reyting aldı. Dizinin AB grubundaki durumu ise önceki haftalara göre çok değişmedi. AB grubunda 4.44 reytingle 5. sırada yer aldı.

Kızım dizisine eleştiri: "8 yaşındaki çocuk böyle mi olur?" 8

BABA OLAYI İZLEYİCİ TEPKİSİ YÜZÜNDEN Mİ DEĞİŞTİ?

Öte yandan, dizide izleyicinin bir süredir canını sıkan bir durum da açıklığa kavuştu. Geçen haftalarda ortaya çıkan Öykü’nün gerçek babası Cemal olayının oyun olduğu ve Cemal’in yaptığı testin sonucunun negatif çıktığı anlaşıldı. Cemal, Demir’den intikam almak istediği için sahte rapor hazırlatarak gerçek babanın kendisi olduğu yalanını söyledi ve yeni bir oyun kurguladı.

Gerçek babanın Cemal olmaması izleyicinin oldukça sevindiği bir durum oldu ancak baba olmadığı gerçeğini bilen Cemal’in geçen haftaki bu duruma inanmış ve mutlu olmuş hallerini de mantık hatasına düşürdü. Zira, Cemal geçen bölümlerde özellikle Öykü’ye ‘Ben senin babanım derken’ Demir’den intikam alıyor gibi sinsi değil endişeli ve duyguları karışıktı.

Cemal’in baba olmaması durumunun izleyiciden gelen tepkilerin ardından değiştirildiğini düşünen bazı izleyenler ise dizideki istenmeyen durumu ortadan kaldıralım derken senaryonun tutarsızlaşmasına ve senaristlerin kendi iradelerini kullanmayarak izleyici tepkisine göre değişiklik yapmasına kızıyor.

Dizide Demir-Öykü arasındaki baba-kız hikayesi hariç diğer karakterlerin çok boş anlatıldığını belirten izleyenler bu durumun hem bir noktadan sonra senaryoyu sıkıcılaştırdığını hem de diğer karakterleri canlandıran oyunculara haksızlık olduğunu dile getiriyor.

Kızım dizisine eleştiri: "8 yaşındaki çocuk böyle mi olur?" 9

Öykü yaşından büyük davranıyor!

Bu düşüncede olan bazı izleyenlerden “Demir-Öykü ilişkisini bozmayalım diye başıboş, tutarsız ve saçma şeyler yazar oldunuz. İzleyici tepkisine göre senaryo mu yazılır. Senaristlerin kendi iradesi yok mu.” “Senarist kendi yarattığı diğer karakterlere ihanet ediyor”. “Keşke diziye en baştan sadece Öykü, Demir ve Uğur’u alsaymışsınız.” “Öykü ve Demir’i seviyoruz ama sürekli de sen iyi ki benim babamsın ya da benim canım kızım sahneleri izlemek sıkıyor. Yan hikayeleriniz neden bu kadar boş”, “Demir’in iyi bir baba olması yaptığı hırsızlıkları da aklamıyor. Herkes Demir-Öykü istiyor diye baba-kız mevzusuna saplanıp kaldınız. 20 bölümdür aynı şeyleri izliyoruz” gibi yorumlar yaptı.

Ayrıca izleyiciler Öykü’nün yaşından büyük tavır ve sözlerinin tatlı ya da sempatiklikten çok itici durduğunu da savunuyor. 8 yaşındaki bir çocuğun bu kadar bilmiş sözler etmesinin gerçekçi olmadığını belirten izleyenler Öykü’nün büyük bir karakter gibi değil de bir çocuk gibi yansıtılmasını istiyor.