Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisinin büyüsü bozuldu! Peki neden böyle oldu?

Kızım dizisinin büyüsü bozuldu! Peki neden böyle oldu?

tarafından ker_def

Cuma akşamları tv8 ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Med Yapım imzalı Kızım dizisinin geldiği nokta şaşırtmaya devam ediyor.

Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız ve Serhat Teoman’ın başrollerinde yer aldığı Kızım dizisinin geldiği son nokta düşündürüyor.

Diziye olan ilginin azalmaya başladığı bir dönemdeyiz. Peki neden böyle oldu?

Televizyon Gazetesi Detay – Senaryodaki tutarsızlıklar ve absürtlükler bu durumun birincil sebebi konumunda. İzleyiciler artık hikayenin ilerlememesinden şikayetçi.

Konuların sıkıcı olmaya başlaması, Öykü dışındaki karakterlerin hikayelerinin artık çok da ilgi görmemeye başlaması dizi için bir hankikap konumunda.

Dizide Öykü’nün gerçek babasının Cemal mi yoksa Demir mi olduğu konusu da izleyicinin kafasının karışmasına sebep oldu.

Birçok izleyici gerçek babanın Cemal olduğuna inanmıştı. Ancak Cemal’in olayının bir oyun olduğunun yapılan testle ortaya çıkması bazı izleyicileri rahatsız etti. Zira, Cemal’in gerçek babası olmasına kilitlenmişler ve hikayenin sonrasında nereye gidebileceğini hayal etmişlerdi.

Ancak Cemal, Öykü’nün gerçek babası değil. Tabii ki bu noktada izleyicilerin sosyal medyada Cemal’e karşı tutumları da etkili olmuş mudur, işte bu da bir soru işareti.

İzleyici tepkisi senaryo mu değiştirtti?

Gerçek babanın Cemal olmaması izleyicinin oldukça sevindiği bir durum oldu ancak baba olmadığı gerçeğini bilen Cemal’in geçen haftaki bu duruma inanmış ve mutlu olmuş hallerini de mantık hatasına düşürdü. Zira, Cemal geçen bölümlerde özellikle Öykü’ye ‘Ben senin babanım derken’ Demir’den intikam alıyor gibi sinsi değil endişeli ve duyguları karışıktı.

Cemal’in baba olmaması durumunun izleyiciden gelen tepkilerin ardından değiştirildiğini düşünen bazı izleyenler ise dizideki istenmeyen durumu ortadan kaldıralım derken senaryonun tutarsızlaşmasına ve senaristlerin kendi iradelerini kullanmayarak izleyici tepkisine göre değişiklik yapmasına kızıyor.

Dizide Demir-Öykü arasındaki baba-kız hikayesi hariç diğer karakterlerin çok boş anlatıldığını belirten izleyenler bu durumun hem bir noktadan sonra senaryoyu sıkıcılaştırdığını hem de diğer karakterleri canlandıran oyunculara haksızlık olduğunu dile getiriyor.

Bu düşüncede olan bazı izleyenlerden “Demir-Öykü ilişkisini bozmayalım diye başıboş, tutarsız ve saçma şeyler yazar oldunuz. İzleyici tepkisine göre senaryo mu yazılır. Senaristlerin kendi iradesi yok mu.” “Senarist kendi yarattığı diğer karakterlere ihanet ediyor”. “Keşke diziye en baştan sadece Öykü, Demir ve Uğur’u alsaymışsınız.” “Öykü ve Demir’i seviyoruz ama sürekli de sen iyi ki benim babamsın, benim canım kızım sahneleri izlemek sıkıyor. Yan hikayeleriniz neden bu kadar boş” gibi yorumlar yaptı.