Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisindeki babanın öyle bir hikayesi var ki kanınız donacak!

Masumlar Apartmanı dizisindeki babanın öyle bir hikayesi var ki kanınız donacak!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, bu hafta ekrana gelen 6. bölümüyle yine izleyenleri ekran başına kilitlemeyi başardı. Yayınlandığı günden beri büyük dikkat çeken dizideki gelişmeler, izleyenleri her bölüm daha da şaşırtıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden alıntılanan dizide, Han-Safiye-Gülben ve Neriman’ın babaları Hikmet beyin geçmişinde çok acı bir olay gizli.

Zaman içinde açığa çıkması beklenen hikayedeki detay, izleyenlerin de içini burkacak cinsten. Hikmet Bey’in, çocuklarının annesi Hasibe ile neden hiç ilgilenmediği, çocuklarına neden yeterince destek olmadığı da aslında bu acı olayın içinde gizli.

Hikmet karakterinin zaman zaman geçmişe dönük sahnelerdeki halini izliyoruz. Çocukları ile yakınlık kurmaya çalışsa da başarılı olamıyor, önüne Hasibe geçiyor çoğunlukla. Gerçek hayat hikayesinde ise Hikmet Bey bir bürokrat ve Hasibe ile ikinci evliliğini yapmış.

Zaten olayın can acıtıcı kısmı da burası. Yani Hikmet’in derin acısı, onun yeni kurduğu aile ile tam olarak biraraya gelememesinin de bir nedeni. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanlarından birinin gerçek hayat hikayesinden alıntılanan olayda, acı bir kaza söz konusu.

Her şeyden önce gerçek hikayede Han karakteri yok. Hasibe ve Hikmet’in sadece 3 kızları var. Anne, bir erkek evlat veremediği için kendisini eksik hissederken, kocasının da bu nedenle kendisiyle ilgilenmediği düşüncesinde. Durum böyle olunca da travmatik bir şekle dönüşen davranışları nedeniyle, kızları da ciddi sorunlar yaşıyor.

Masumlar Apartmanı dizisindeki babanın öyle bir hikayesi var ki kanınız donacak! 7

Dizide ise bu hafta annesinin Han’ı ne kadar ittiğini gördük. Hatta öyle bir cümle sarfetti ki farkedenler “Ne demek istedi?” diye düşünmeye başladılar. Annesi Han’a babasının kendisini sevmediğini, ölen oğlunu daha çok sevdiğini söyleyerek canını yaktı.

Baba Hikmet ile ilgili bir sır var ortada. Zaman zaman hafıza kaybına uğramaya başlayan Hikmet Bey’in, geçtiğimiz hafta Han’a bir şarkı dinlerken “Perihan bu şarkıyı evlendiğimiz gece söylemişti. Nereden bilebilirdim en mesut günüm olduğunu” şeklinde bir laf etmişti.

Perihan kimdi? Peki bu hafta, merdivenlerde rastladığı İnci’yi de Perihan sanması ve son sahnede koltukta otururken, kendilerine şaşkınlıkla bakan Safiye, Gülben ve Han’ın karşısında “Sen yorulma Perihan, hizmetçiye söyleriz o yapar kahveyi” sözleri herkesi şoke etti.

Aslında işin gerçeği Hikmet Bey, ilk evliliğini Perihan isimli bir kadınla yapmıştı ve bir oğlu olmuştu. Fakat ne yazık ki trajik bir kazada ikisini de kaybetmiş ve hayatı boyunca bu travmayı atlatamamıştı. Zaman zaman dile getirdiği ilk eşinin adı Perihan’dı.

Bu gerçeği dizinin bazı bölümlerinde ara ara duyuyoruz ama henüz netleşmedi. Hikmet Bey’in yaşadığı derin acıyı da ilerleyen bölümlerde daha fazla izleyeceğiz görünen o ki… Şok eden bir kaza ve sonrasında Hikmet Bey’in büyük suçluluk duygusu yaşadığını öğreneceğiz. İşin trajik kısmını bakalım dizide detaylı olarak izleyebilecek miyiz? Ancak hikaye gerçekten çok sarsıcı…

6. bölümde Hikmet Bey’in İnci’yi Perihan sandığı o sahne ve çocukların şaşkın bakışları altındaki konuşmalar…