Ana sayfa Dizi Haberleri Nizamı Alem dizisi gümbür gümbür geliyor!

Nizamı Alem dizisi gümbür gümbür geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Pandemi dönemi dizilerin televizyon kanalları için ne kadar büyük öneminin olduğunu gösterdi. Kanallar da yeni sezonda izleyicileri ekranlarında tutabilmek amacıyla yeni yapımlara yöneldi. TRT1, yeni sezonun en iddialı projelerini hazırlayan bir görüntü çiziyor. Bu dizilerden birisi de Nizamı Alem…

Akli Film, dizi için büyük bir hazırlık süreci geçiriyor. Özel bir platoda çekilecek olan dizi Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatacak. Haşhaşiler’in yarattığı terörün de içinde yer alacağı dizide ayrıca Selçuklu devletindeki taht savaşlarına da farklı bir yorum getirilecek…

Kadrosunda adeta bomba gibi isimler var. Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci başrol isimleri olarak açıklanmıştı. Dizinin ekibi de at binme ve kılıç kullanma eğitimleri almaya başlamıştı.

Nizamı Alem dizisi gümbür gümbür geliyor! 9

Sonrasında ortaya çıktı ki, Payitat Abdülhamid dizisine Halil Halid karakteriyle büyük hareketlilik katan Gürkan Uygun da dizide rol alacak. Hem de Haşhaşi fedai grubunun kurucusu Hasan Sabbah olarak TRT ekranına gelecek olan Uygun, Payitaht Abdülhamid’e devam edecek mi, bu konu da soru işareti olarak duruyor.

Dizinin kadrosuna en son katılan Osman Sonant ile birlikte Nizamı Alem dizisi şimdiden yeni sezonun en dikkat çeken yapımı olmayı hak etti. Hem anlatacağı hikayenin ülkemizde daha önce pek de işlenmemiş bir konu olduğu düşünülür ise, Nizamı Alem’e izleyiciler büyük bir şans tanıyacaktır.

Ay sonunda çekimlerine başlanacak olan Nizamı Alem dizisinde yan roller de büyük önem taşıyacak. Yeni isimler de yakında ortaya çıkacaktır.

Nizamı Alem dizisi gümbür gümbür geliyor! 10

Buğra Gülsoy, yeni yapımda Selçuklu devletine en parlak dönemi yaşatan Sultan Melikşah’ı canlandıracak ve bambaşka bir rolle hayranlarının karşısında olacak. Gülsoy’un kariyeri için de bu dizi son derece önemli bir yapım konumunda.

Ekin Koç ise, Sultan Melikşah’ın oğlu Ahmed Sencer karakterine hayat verecek. İki ünlü oyuncunun sergileyecekleri performans da dizinin gidişatını çok etkileyecek.

Nizamı Alem dizisi gümbür gümbür geliyor! 11

Dizide oyuncu arayışları devam ediyor. 1037 – 1194 yıllarında geçen dizi için yapım şirketi özel bir plato oluşturuyor. Akli Film tarafından hazırlanan Nizamı Alem, Selçuklu Devleti’ni anlatacak. Bu dönemde Selçuklular ile Haşhaşi isimli fedai grubunun kurucusu Hasan Sabbah arasındaki çetin mücadele konu edilecek.

Hasan Sabbah kurduğu tarikatın suikaste dayanan farklı askeri taktikleri efsane olmuş durumda. Dizinin senaryosunu Serdar Özönal yapıyor. Filmin yapımcısı ise Emre Konuk.

Büyük Selçuklu devleti Sultan Melikşah döneminde en geniş sınırlarına ulaşmış, ancak ölümünün ardından ise taht için 6 kardeş büyük bir mücadeleye girişmişti.