Ana sayfa Sosyal Medya Nurgül Yeşilçay, Kefaret dizisindeki Zeynep ile dizilerin klasiği olan kadın modelini çöpe attı

Nurgül Yeşilçay, Kefaret dizisindeki Zeynep ile dizilerin klasiği olan kadın modelini çöpe attı

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamlarından perşembe akşamlarına alınan Kefaret dizisi şimdiye kadar 32 bölüm ekranda yer aldı. Hikayesi ve oyunculuk performansları ile geniş bir izleyici grubunu kendisine hayran bırakan dizideki karakterlerin detayları da oldukça dikkat çekiyor.

Zülfü Livaneli’nin ‘Konstantiniyye Oteli” romanından uyarlanan dizinin senaryosunu Mahinur Ergun yazdı… Dizi daha başlarken oyuncularla yapılan röportajda hikayenin ne kadar çok öne çıkacağı belirtilmişti. Hem Mert Fırat hem Nurgül Yeşilçay hem de Yurdaer Okur, hikayeden çok etkilendiklerini, derinlikli bir iş olduğunu vurgulamıştı. Haftalar geçtikçe de Kefaret dizisinin hikayesine yönelik sosyal medyada izleyicilerin olumlu yorumları dizinin bu güne kadar ayakta durmasının sırrını da veriyordu.

Kefaret’in yaz sezonunda devam etmesi, final söylentilerine rağmen Fox TV’nin yapıma sahip çıkması önemli bir başka detaydı… Dizide izleyicileri cezbeden Zeynep karakterinin özellikleri de klasik kadın tipine uymuyor. Nurgül Yeşilçay’ın başarıyla hayat verdiği Zeynep karakterinin yaptıklarına izleyiciler de şaşırıyor. Belki de dizinin bu kadar etkileyici olmasının altında da Zeynep karakterinin verdiği tepkilerin normal dizi karakterlerinden çok farklı olması yatıyor.

Nurgül Yeşilçay, Kefaret dizisindeki Zeynep ile dizilerin klasiği olan kadın modelini çöpe attı 8

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, ihanetin intikamın ve çocuk kaçırmanın arasında kızını bulma mücadelesi veren, onun için savaşan anneye dikkat çekti. Zeynep karakterinin kararları ve tarzı klasik bir dizi karakterinden çok daha değişik.

Anibal Güleroğlu, Nurgül Yeşilçay’ın Zeynep karakteriyle özdeşleşmesinin de önemli bir başarı olduğuna vurgu yaptığı yazısında şu detaylara dikkat çekti:

“Nurgül Yeşilçay’la adeta özdeşleşen Zeynep, bana göre oldukça enteresan bir tip. Şöyle ki; klasik aldatılmış kadın modeline uymuyor ve mağdur anne dramatikliğine soyunmuyor. Onun yerine kendisini yakın arkadaşıyla aldatan kocasıyla neredeyse kanka oluyor. Yani Zeynep Ahmet’e karşı dizilerde çokça rastladığımızdan oldukça farklı davranıyor.

Nurgül Yeşilçay, Kefaret dizisindeki Zeynep ile dizilerin klasiği olan kadın modelini çöpe attı 9

Öfkelense bile önceliğini çocuklarına verdiği için onların ruh halini bozmaktan kaçınarak bunu yansıtmıyor. Keza yeniden kurduğu hayat düzeniyle ilgili dertlerini paylaşıp yeri geldiğinde kolladığı Ahmet’e de aşk tavsiyelerinde bile bulunuyor.

Kısacası Ahmet’in kendisini aldattığı Meltem’le birlikte çalışmaktan gocunmayan… Hatta onu kurtarmak için Arzu’nun ayağına koşturup canını tehlikeye atmaktan çekinmeyen… Kızını alıkoyan Mehmet’e bile iş veren… Ve Sinan’ı çok sevdiğini söylemekle birlikte ondan kolayca vazgeçmekten çekinmeyerek tacizci konumuna düşüren Zeynep, rutini aşan bir kadın!”