Ana sayfa Dizi Haberleri Öğlen cinayetler, akşam terör haberleri sonra da silahlı külahlı diziler! Ne olacak bizim halimiz?

Öğlen cinayetler, akşam terör haberleri sonra da silahlı külahlı diziler! Ne olacak bizim halimiz?

tarafından ker_def

Milliyet Cadde’den Sinan Biçici, dizilerin halini masaya yatırdı:

TELEVİZYON, SEYİRCİSİNİ GÜLDÜRMÜYOR!

Büyük kanalları takip eden bir televizyon seyircisinin bir günü nasıl geçiyor, bakalım. İzdivaç programları bitince, yerini kriminal programlar almaya çalışıyor. Cinayetler, kayıplar ve kumpaslar…

Akşam haberlerinde terör, şehit ve savaş ihtimalleri. Haber bitip dizi izlediğinde ise, ortalık oldukça sert. Sadece yeni başlayan ve başlayacak olanlara bile baksak, durum böyle. ‘Kayıtdışı’, ‘Çukur’, ‘Katilin Kızları’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’, ‘Börü’, ‘Çember’, ‘Fatih’ ve ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’… Geçtiğimiz sezondan devam eden diziler, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ‘Söz’, ‘İsimsizler’, ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Vatanım Sensin’. Bunlar silahlı külahlı işler.

Bir de dram dizileri var onları hiç saymıyorum. Bu durum seyircide aşırı doz yapar mı, bence yapar. Düşünün gündüz kuşağı gergin, haberler zaten iç karartıcı, diziler böyle. Yeni gelecek işler içinde de komediler, naif hikayeler anlatan dramalar yok denecek kadar az.
Zor bir yıl olacak!

Zaten 30 küsur dizi varken, bir o kadar daha yeni dizi gelince kıyım yaşanacağını hep söylüyorduk, birer birer başladı bile.

O kadar çok bekleyen var ki, yenilerine yer açmak için kimseye acınmayacak, reyting düştüğü hafta bitirilecek. Kasımda yayınlanmayı bekleyenler şu an yayındakilerin kaldırılmasını bekliyor. Onları da ocak ayına rezervasyon yapanlar.

Yukarıda bahsettiğim dizilerin bütçeleri yüksek ve çekim şartları ağır. Uzun zaman süren hazırlıkları var. Yani çok büyük bir emek ve para heba olacak yine. Genel reytingler zaten çok düşük. Yüksek maliyetli işleri karşılayabilecek reyting almak, giderek zorlaşıyor. Büyük bütçeli işlerin başında da bu sorun var. Yani sözün özü, sektör yine yapmaması gerekenleri yapıyor. Bütçeleri büyük erkek işlerini, ağır dramaları yığıyor, birbiriyle rekabet etmesini zorlaştırıyor. Ondan sonra da maliyeti karşılamıyor diye kaldırıyor. Tam bir kısır döngü. Zor bir yıl olacak.