Ana sayfa Dizi Haberleri Önce Yargı dizisi, şimdi de Mahkum! Türkiye gündeminde çok konuşulan davaya atıf dikkat çekti!

Önce Yargı dizisi, şimdi de Mahkum! Türkiye gündeminde çok konuşulan davaya atıf dikkat çekti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’de Perşembe akşamları ekrana gelen Mahkum dizisi, sezonun en dikkat çeken yapımlarından birisi oldu. Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Melike İpek Yalova, Seray Kaya ve Hayal Köseoğlu’nun rol aldıkları dizi, hem oyunculuklar hem de hikayesi ile çok konuşuluyor.

Özellikle ikiz kardeşler Barış ve Savaş’ı oynayan İsmail Hacıoğlu, müthiş performansı ile dizinin en çok konuşulan isimlerinden birisi. Hikaye o kadar sürükleyici ki izleyici de ilk bölümden beri Mahkum dizisine büyük bir ilgi göstermekte.

Perşembe akşamları diğer dizileri tahtından indiren ve reytingde ilk sıraya yükselmeyi başaran Mahkum dizisinde yer alan bir sahne ise izleyicinin dikkatinden kaçmadı. Parkta bir kadına şiddet uyguladığını görüp müdahale etmeye çalışan ve adamın ölümüne sebep olan Kadir Şeker davası, Türkiye’nin uzun süre gündemine gelen bir dava oldu.

Şeker’in kendisini ve şiddet gören kadını korumak isterken başına gelen olay nedeniyle yargılanması sürerken, konu uzun süre medyanın gündeminde kaldı. İşte bu olaya, daha önce Yargı dizisinde de atıfta bulunulmuştu.

Sosyal medyada da uzun zaman konuşulan ve sık sık da hatırlanan bir dava olan Kadir Şeker davasına, Mahkum dizisinde de bir gönderme ile dikkat çekildi.

İsmail Hacıoğlu’nun canlandırdığı Barış, Hayal Köseoğlu’nun oynadığı, cinayet işlemekten hiç çekinmeyen sağ kolu Sasha ile pek çok kişinin hayatına son verdiler. Dizinin bu iki psikopat karakterine başarı ile hayat veren oyuncuların performansları beğeni topluyor.

İsmail Hacıoğlu’nun yer aldığı bir sahnede kavga ayırmak isterken katil olan bir karakter ön plana çıkarıldı. Mahkum dizisindeki bu gönderme, Kadir Şeker davasını hatırlattı.

Yargı dizisinde ise, daha önce kavga ayırmak isterken katil olduğu için haksız yere hapis yattığından Ilgaz ve Ceylin’e yardım etmeyi reddetmişti. Ancak daha sonra ikna olarak istedikleri yardımı yapmıştı.

Konya’daki olayda üniversiteye hazırlanan bir genç olan Kadir Şeker, sevgilisi tarafından darp edilen bir kadını kurtarmak isterken yanlışlıkla saldırganın ölümüne sebep olmuş ve 12 yıl, 6 ay ceza almıştı. Olay günlerce Türkiye’nin gündeminde yer tutmuştu.