Ana sayfa Güncel Haberler Onur Tuna, Mucize Doktor’da öğrendiği terimlerle takipçilerini meraka sürüklüyor!

Onur Tuna, Mucize Doktor’da öğrendiği terimlerle takipçilerini meraka sürüklüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Onur Tuna, Mucize Doktor dizisinde Ferman karakterine hayat veriyor. Oyuncu dizinin ikinci sezonu için yoğun tempoda çalışmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz gün yaptığı röportajda ev ile set arasında gidip geldiğini belirten oyuncu, yeni sezon öncesi hayranlarını da meraklandırıyor.

Instagram hesabından bir paylaşımda bulunan oyuncu, “İntrakranial basınç düşüyor” ifadesiyle dikkat çekti. Birçok hayranı ‘intrakranial’ kelimesine takılı kaldı ve muhtemelen google’dan arattı. Mucize Doktor dizisinde öğrendiği terimleri sosyal medyada kullanan oyuncu, diziye yönelik merakı da artırıyor.

Onur Tuna, Mucize Doktor'da öğrendiği terimlerle takipçilerini meraka sürüklüyor! 7

Onur Tuna’nın bahsettiği şey aslında kafa içi basıncı anlatıyor. Kafa içi basıncı (KIB) veya intrakraniyal basınç (İKB) kafatası içerisindeki Beyin-omurilik sıvısı ve beyinin oluşturduğu basınçtır.

Tıbbi terimler nedeniyle dizinin oyuncularının bir hayli zorlandığı, doğru telaffuz ve kullanım konusunda büyük çaba harcadıkları da biliniyor. Onur Tuna da dizide karşılaştığı terimleri günlük hayatına da yansıtarak dikkat çekiyor.