Ana sayfa Sosyal Medya Reyting şampiyonları Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda sürünürken, Sen Çal Kapımı fark attı!

Reyting şampiyonları Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda sürünürken, Sen Çal Kapımı fark attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Adba Analytics, The Brand Age isimli dergi için 2020 yılının televizyon dünyasının sosyal medyada en çok konuşulan konuları hakkında bir analiz hazırladı. Bu analize göre en çok konuşulan diziler, kadın ve erkek oyuncular da ortaya çıktı.

Diziler konusunda Hande Erçel ve Kerem Bürsin ikilisinin başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı, açık ara farkla birincilik koltuğunda oturuyor. Araştırmada ortaya çıkan en önemli bilgi, sosyal medya reygtinleri ile televizyon reytinglerinin birbirinden çok farklı olması. Yani Masumlar Apartmanı’nın 2020-2021 sezonunun en başarılı yapımı olmasına, en iyi reytingleri almasına ve milyonlarca kişiyi ekrana taşımasına rağmen, sosyal medyada 8. sırada yer alması, televizyon ve sosyal medyanın çok farklı dünyalar olduğunu da anlatmaya yetiyor.

Hercai dizisi Çukur’un biraz önünde ikinci olurken, listeye 4. sıradan giren Bay Yanlış dizisinin de sadece 14 bölüm sürmesine rağmen ne kadar büyük bir başarı kazandığı da görülüyor.

Listede 5. sıradaki Sefirin Kızı dizisi de reytingleri düşmesine rağmen sosyal medyada güçlü bir yapım olarak öne çıkıyor. Benzer bir durum tv8’in Doğduğun Ev Kaderindir dizisi için de yaşanıyor ve bu yapım orta düzey reytinglerine rağmen sosyal medyada en çok konuşulan 6. dizi olmayı başardı.

Ramo’yu 7. sırada gördüğümüz listede, yılın en iyi dizisi Masumlar Apartmanı 8’incilikle yetinmek durumunda. Ayrıca Menajerimi Ara 9. sıradan listeye girdi ve Cuma akşamlarının reyting şampiyonu Kırmızı Oda da 10.olabildi.

Sonuç olarak, Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda yayınlandıkları günlerin doğal birincisi olarak anılıyor ama listeye alt sıralardan giriş yaptı. Diğer tüm yapımlar ise orta düzey reytingler alıyor ama sosyal medyada çok daha etkili. İşte o sıralama:

Reyting şampiyonları Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda sürünürken, Sen Çal Kapımı fark attı! 5