Ana sayfa Dizi Haberleri Şaka gibi! Doğduğun Ev Kaderindir’de Mehdi’nin hastanedeki halini doktorlar komik buldu!

Şaka gibi! Doğduğun Ev Kaderindir’de Mehdi’nin hastanedeki halini doktorlar komik buldu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TV8 ekranlarında yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin geçtiğimiz hafta ekrana gelen bölümündeki bir sahne, sağlık çalışanlarından eleştiri aldı. Doktorların “Bir bilene danışsaydınız bari” diyerek eleştirdikleri sahnede, Mehdi hastaneydi.

Cezaevindeki Mehdi, bir saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan Mehdi’nin durumu iyi değildi. Ameliyat edilen ve yoğun bakıma alınan Mehdi’yi görmeye Zeynep de geldi. Bu sırada makinalara bağlı olan ve uyutulan Mehdi göründü sahnede.

İbrahim Çelikkol’un hayat verdiği Mehdi, bilinci kapalı yatıyor ve ağzında da bir boru duruyordu. Aslında bu sahnedeki garipliği farketmek için sağlık çalışanı, doktor olmak da pek gerekmiyor. Az çok pek çok dizide rastladığımız sahnelerin bir benzeri.

Şaka gibi! Doğduğun Ev Kaderindir'de Mehdi'nin hastanedeki halini doktorlar komik buldu! 9

Ancak Mehdi’nin ağzından çıkan alakasız boru hayli ilginçti! Zira durumu farkeden bazı doktorlar da  twitter’da yorumlar yapmaya, durumla ilgili eleştirel cümleler kurmaya ve durumu tiye alan yorumlar yapmaya başladılar.

En azından bir bilene danışılması gerektiğini söyleyen sağlık çalışanları, “Ne olur danışmanlık falan bir şey alsaydınız” şeklinde yorumlar yaptılar.

Şaka gibi! Doğduğun Ev Kaderindir'de Mehdi'nin hastanedeki halini doktorlar komik buldu! 10

Aslında Mehdi, hikaye gereği yoğun bakıma alınmıştı ve entübe edilmiş görüntüsü yakalamak istenmişti. Mehdi’ye entübe tüpünün takılı olması gerekiyordu. Aşağıda gerçek bir entübe tüpünü görebilirsiniz…

Şaka gibi! Doğduğun Ev Kaderindir'de Mehdi'nin hastanedeki halini doktorlar komik buldu! 11

(Entübasyon nedir? Solunum yetmezliğindeki hastaların hava yolu açıklığının sağlanması ve sürdürülebilmesi amacıyla ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takılarak solunum cihazına bağlanır. Bu işleme Entübasyon denir. Entübe hasta solunum cihazına bağlı hasta demektir.)

Ancak entübe edilen Mehdi’nin ağzındaki hortum, yoğun bakımlarda kullanılan aspiratör hortumlarının bir benzeri. Entübe hortumu yerine böyle bir hortum kullanılmış.

Sağlık alanında çalışanların ilk bakışta farkettikleri bu yanlış durumu belki kimi izleyiciler sahnenin duygusallığı nedeniyle anlamadı ve bilgisi dahilinde olmadığı için de üzerinde durmadı ama yine de hortumun duruşundaki gariplik, pek çok kişinin dikkatini çekti.

Bu tür sahneler için bir bilene danışılması şeklinde öneriler yapılıyor işin uzmanları tarafından. Sosyal medyadaki mesajlarda, duruma dikkat çekilerek, yanlış görüntüyle ilgili eleştiriler yapılmakta.

İşte Mehdi’nin hastanedeki sahnesinin yer aldığı o video…