Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz dizisine herkes teşekkür etmeli, harika bir işe imza attılar!

Sen Anlat Karadeniz dizisine herkes teşekkür etmeli, harika bir işe imza attılar!

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, Sen Anlat Karadeniz dizisinin büyük yankı bulan çocuk gelin konusuna değinmesini çok olumlu karşıladı.

İşte Sinan Biçici’nin yazısı:

Nefes çocuk gelin mi?

‘Sen Anlat Karadeniz’in yayınlanan son bölümünde Tahir, Nefes’in babasına çıkışıp, “Sen kızını sattın” diyor. Babası ise “Allah’ın emriyle” verdim deyince, Tahir şaşkınlıkla Nefes’e dönüyor. Flashback’le olayın nasıl geliştiğini görüyoruz. Nefes daha lise öğrencisiyken, babasının vekaletiyle imam nikahı yapılıyor ve Vedat’ın karısı oluyor. Nefes ağlayarak, “Ben evlenmeyi istemedim” diyor Tahir’e. Dizi bu sahneyle bitiyor ve ardından ekrana bazı bilgiler geliyor. Türkiye’de 200 bin çocuk gelin olduğu, her yıl 40 bin çocuğun katıldığı yazıları, Sezen Aksu’nun ‘Ünzile’ şarkısı eşliğinde ekranlara düşüyor.

‘Sen Anlat Karadeniz’, Türkiye’nin en çok izlenen ikinci dizisi. Milyonlarca insan seyrediyor, sinemanın, tiyatronun, kitapların girmediği ücra köylere ve evlere girebiliyor.

Kadına şiddet konusunu ele alarak, büyük bir iş yaptı. Şimdi Türkiye’nin başka bir yarası çocuk gelin meselesine değinmesi de çok iyi oldu. Nihayetinde bir dizi ama sosyal sorumluluk projesi gibi… Dolaysıyla o yönde beklentilerimiz de arttı. Mesela kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunu da işlese güzel olmaz mı? Bunu onlara bir yük olarak değil de hikaye pası anlamında söylüyorum.

SEN ANLAT KARADENİZ DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sen Anlat Karadeniz dizisine herkes teşekkür etmeli, harika bir işe imza attılar! 7

Bu arada dizide verilen diğer bir bilgi de çocuk gelinin en az olduğu beş ilden üçünün Trabzon, Artvin ve Rize olduğuydu. Ben de bir ekleme yapayım: Çocuk gelinin en fazla olduğu il Ağrı, en az olduğu il ise Tunceli.